u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > SUMMERSCHOOL – Geweldloze communicatie

SUMMERSCHOOL – Geweldloze communicatie

Training Geweldloze communicatie

Hoe krijg je de ander mee wanneer je weerstand verwacht? Geweldloze Communicatie is de sleutel. Het model dat aanvankelijk furore maakte in conflictsituaties, ontwikkelde zich tot één van de meest veelzijdige taal-modellen voor het wegnemen van bezwaren. Anders dan de naam doet vermoeden, kun je met Geweldloze Communicatie op de allerbeste manier:

  • Veranderingen aankondigen
  • Slecht nieuws brengen
  • Excuses aanbieden
  • Reageren op klachten
  • Wervende teksten nóg krachtiger maken

Wat je kunt na de training Geweldloze communicatie

Geweldloze Communicatie is gebaseerd op de vier verbindende taalelementen: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Met deze elementen genereer je maximale empathie voor de belevingswereld van de ontvanger. Je teksten worden effectiever dan ooit. Na de training doorgrond je de vier elementen en kun je ze inzetten om je lezers mee te krijgen in de meest uitdagende situaties.

Wat je van de training Geweldloze communicatie kunt verwachten

Tijdens de training leer je hoe de vier verbindende elementen precies werken. Door middel van slimme schrijfoefeningen ontdek je hoe je deze kunt toepassen in jouw eigen teksten.

Humoristische voorbeelden van hoe het niet moet, worden afgewisseld met inspirerende demonstraties van hoe het beter kan. Creatieve opdrachten geven spelenderwijs een krachtige impuls aan je repertoire als schrijver.

Optioneel kun je van tevoren vragen of leerwensen inzenden. Deze zullen worden meegenomen in de training.

Voor wie is de training Geweldloze communicatie bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die door middel van tekst weerstand wil voorkomen of iets voor elkaar wil krijgen. De training is interessant voor communicatieprofessionals die zich bezighouden met zowel mondelinge als schriftelijke communicatie.

Wat je vooraf moet weten 

  • We gaan veel schrijven. Daarom het verzoek om je laptop of schrift mee te nemen naar de training.
  • Om vrij te kunnen experimenteren met casussen uit de praktijk van deelnemers, vragen we je om de inhoud hiervan vertrouwelijk te behandelden.
PRIJS:
€ 375,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Monnickendam
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:
19 juli 2019

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Simon Groen

Simon Groen

Simon Groen studeerde in 1999 af als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Bij trainingsbureau Vergouwen Overduin ontwikkelde hij zich tot veelgevraagd en allround communicatie-trainer. Hij specialiseerde zich in lichaamstaal, en verzorgde door zijn bijzondere aandacht voor non-verbaal communiceren vele succesvolle trainingen op het gebied van verkoop, (commercieel) presenteren en onderhandelen.

Naast zijn trainingen, is Simon Groen ook actief als comedy-acteur. Hij volgde een masterstudie aan de prestigieuze Humber School of Comedy in Toronto. Samen met zijn broer maakt hij, onder de naam Groen Brothers, humoristische trainingsvideo’s, en verzorgt hij verborgen camera acts in de seminars van Ben Tiggelaar (DenkProducties).

lees meer over Simon Groen