u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > De online infographic

De online infographic

Of je nu een website moet vullen, een persbericht publiceert of een onderzoeksrapport presenteert, er gaat niets boven een infographic die snel, begrijpelijk en toegankelijk jouw verhaal voor het voetlicht brengt.

Deze intensieve zomerse trainingsdag leert je ‘hands-on’ alles wat je moet weten om zelf een eenvoudige maar effectieve infographic te maken voor online. Van het analyseren en ordenen van jouw informatie, tot het schetsen en realiseren van een infographic die afgestemd is op de doelgroep.

Docent John Verhoeven laat je zien wat een goede infographic goed maakt, en neemt je mee in het proces van ‘platslaan’ van je gegevens tot het visualiseren van de essentie van het verhaal. We laten inspirerende voorbeelden zien van geslaagde en minder geslaagde infographics, en gaan stap voor stap het creatieve proces door. Er is ruimte voor feedback op je eigen voorbeelden en voor uitwisselen van gedachten over ‘wat werkt’, zodat je lering kunt trekken uit de ervaringen van anderen.

Wat komt aan bod bij de training De online infographic?

De training geeft een kort overzicht van de geschiedenis tot heel recente uitingen. We gaan daarna stap voor stap aan de slag, ‘van gegevens tot infographic’. Welk doel wil je bereiken, welke informatie heb je daarvoor nodig, en hoe maak je daar een visualisatie van? We leren je hoe je een ‘beeld-denker’ wordt, en wat ervoor nodig is om kennis over te brengen door simpelweg te kijken, in plaats van te schrijven of te vertellen.

Het creatieve proces wordt ontleed in diverse stappen, waarbij de deelnemer zelf, soms samen met collega’s in een groep, aan de slag gaat om iets te maken. Het schetsen en oefenen staat voorop. Je zult na afloop in staat zijn zelf een eenvoudige infographic te schetsen, en je weet hoe je een ontwerper kunt briefen en samen met anderen een complexe infographic kunt ontwikkelen.

Geen softwaretraining!
Ofschoon we je laten kennismaken met enkele softwaretools, is dit beslist geen softwaretraining. Daarvoor zijn de professionele tools te complex, en heeft de gemiddelde redacteur te weinig ervaring met ontwerpprogramma’s. Dat zou zonde zijn van de tijd en energie.
Wel gaan we oefenen met enkele laagdrempelige (en bijna-gratis) tools (Piktochart of Easel.ly) die vaak al voldoende te bieden hebben om zelf een eenvoudige infographic te maken. Belangrijker dan het leren beheersen van een softwareprogramma is het leren ‘beeld-denken’, en het vertalen van soms grote hoeveelheden informatie naar een pakkende en toegankelijke infographic.

Voor wie is de training De online infographic bedoeld?

  • Webredacteuren die een website moeten runnen.
  • Communicatieprofessionals die zelf uitingen maken en verspreiden.
  • Bloggers en auteurs die visuele vaardigheden willen opdoen.

Nota Bene:
Deze training is een introductie in de beginselen en de praktijk van datavisualisatie.

Op zoek naar een andere training? Bekijk hier onze trainingsagenda

PRIJS:
€ 355,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Monnickendam
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur
DATUM:
1 januari 2018

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: John Verhoeven

John Verhoeven

John Verhoeven is een ervaren content-strateeg, auteur en trainer. Hij adviseert bedrijven en organisaties, en heeft succesvolle trainingen ontwikkeld op zijn vakgebied (content-strategie, content-creatie, visual storytelling).

lees meer over John Verhoeven