u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Social media en succesvolle interne communicatie

Social media en succesvolle interne communicatie

Interne communicatie & nieuwe media hoe ga je er mee om?

Omschrijving van de training Social media en succesvolle interne communicatie

De manier waarop je informatie haalt en ervaringen deelt is de afgelopen periode radicaal veranderd. Dankzij social media gaat dat sneller, makkelijker en slimmer.

Tenminste… zolang je niet aan het werk bent, want daar gebruik je noodgedwongen vaak verouderde techniek en systemen. Zonde! Juist door het interne gebruik van social media zorg je ervoor dat medewerkers beter geïnformeerd zijn en bovendien meer betrokken bij elkaar én de organisatie.
In deze training leer je wat de toegevoegde waarde is van interne social media. Hoe je het effectief in kunt zetten, hoe je de organisatie meekrijgt en wat de voordelen zijn vanuit het oogpunt van interne communicatie. Bijvoorbeeld door het zender-ontvanger model te vervangen door een model waarin interactie en dialoog centraal staan.

Passend bij het thema is interactie een van de belangrijkste doelen van de dag. De docent behandelt naast de theorie veel praktijkvoorbeelden en deelt ervaringen.

Wat komt aan bod bij de training?

  • interne social media, wat is het eigenlijk
  • wat is de impact op interne communicatie
  • hoe krijg je de organisatie mee?
  • aan de slag als interne communitymanager

Voor wie is de training bedoeld?

De training is geschikt voor mensen met een gezonde nieuwsgierigheid naar de veranderingen op het vakgebied interne communicatie. Communicatieadviseur of redacteur.