u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Schrijven voor mobiel en responsive sites

Schrijven voor mobiel en responsive sites

Omschrijving van de training Schrijven voor mobiel en responsive sites

Steeds meer klantreizen beginnen op een smartphone, of de klant nu onderweg is of thuis op de bank zit. Ook het gebruik van tablets neemt in rap tempo toe.

Dat heeft effect op de content en de manier van schrijven voor internet. Was kort en taakgericht al het devies, nu krijgen die twee begrippen nog meer urgentie.

Kopteksten, menu-items, call to actions, linkteksten, foutmeldingen: voor een intuïtieve mobiele ervaring moeten deze teksten perfect zijn. De webschrijver moet steeds vaker schrijven voor responsive sites waarbij de smartphone leidend is voor de content. Weinig ruimte dus, en daarom moet de tekst precies goed zijn. Ultrakort en vooral functioneel. Ook in de lopende tekst heb je minder ruimte.

En dus wordt het kiezen: wat vertel je en hoe? Welke teksten werken wel, en welke niet? Waar moet je op letten om als tekstschrijver voor mobiele devices het verschil te maken?

Wat komt aan bod bij Schrijven voor mobiel en responsive sites?

    • Multiscreen behavior
    • Responsive content
    • Schrijven voor mobiel, tablet en apps

Voor wie is de training Schrijven voor mobiel en responsive sites bedoeld?

De training is bestemd voor webredacteuren die uitvoerende taken hebben, zoals content plaatsen via CMS, teksten redigeren voor websites, Facebookspagina’s, Twitter of intranet, en voor zelfstandigen die zich online profileren. De cursisten zijn voor een deel beheerders en/of uitvoerders en vallen volgens de classificatie van Cascadis onder webredacteur, daarbij ook gerekend de web-eindredacteuren. De training is tevens geschikt voor de schrijvende pers die de overstap van print naar digitaal maakt.

PRIJS:

LOCATIE:

TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training