u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Podcast maken

Podcast maken

Training Podcast maken

Podcasts zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Audio wordt steeds meer gezien als een mooie (en in veel gevallen vernieuwende) manier om verhalen te vertellen. Tijdens de training Podcast maken trainers Andy Clark en Richard den Haring je wegwijs in het medium.

Geluid heeft een aantal mogelijkheden die andere media niet kunnen bieden:

  • Audio (en vooral ook de afwezigheid van beeld) zorgt voor verbeelding en verwondering bij de luisteraar.
  • Doordat je gebruik moet maken van oordopjes of een speaker, sluit je jezelf af en heb je een intense en intiemere ervaring met het verhaal.
  • Een audioverhaal betekent dat je goed moet nadenken over je compositie en kun je de luisteraar een verdieping bieden in de beleving van een verhaal.

Wat je kunt na de training Podcast maken

Aan het einde van de training heb je samen met de andere deelnemers een podcast gemaakt van een minuut of tien en kan je dus een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. Daarnaast heb je de kracht (en de beperkingen) van het medium podcast verkend. Bovendien heb je geoefend met het vertellen van een aantrekkelijk verhaal door middel van audio.

Wat je van de training Podcast maken kunt verwachten

Tijdens de training benoemen we (aan de hand van geluidsfragmenten) de belangrijkste do’s en don’ts van het maken van audioverhalen. We luisteren en ontleden diverse verhaallijnen en composities. Je ervaart wat een stem of interview kan toevoegen aan een verhaal. Bovendien leer je hoe je de luisteraar kan meenemen.

In het technische gedeelte van de training krijg je uitleg over het montageprogramma Audacity, hoe je voice-overs kunt opnemen, welke microfoons goed werken en hoe je muziek kunt gebruiken als ondersteuning van je verhaal.

De deelnemers interviewen elkaar tijdens de training en gebruiken de input van deze gesprekken als basis voor hun podcast. Hoe begin je het verhaal? Wat laat je horen van het gesprek en wanneer gebruik je een voice-over? Hoe bouw je spanning op? Hoe rond je het verhaal af?

Voor wie is de training bedoeld?

Voor iedereen die wil ervaren hoe je zelfstandige audio kunt inzetten om een verhaal te vertellen aan je doelgroep. Deze training is met name interessant voor deelnemers die het gehele makersproces willen beheersen.

Wat je vooraf moet weten

  • Neem naar de training je laptop en je telefoon met koptelefoon of oortjes mee. Voor de overige apparatuur wordt gezorgd.
  • Er is een maximum van 10 deelnemers. Bij minder dan 8 deelnemers werken wij met één van de trainers.
  • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
  • Je ontvangt een certificaat van deelname.
  • De prijs van de training is inclusief het boek De kleine Podcasten voor Dummies, geschreven door Richard den Haring.

Incompany training Podcast maken

Deze training is ook als incompany training te boeken. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij het wilt. Vraag direct een offerte aan.

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda

PRIJS:
Vraag een vrijblijvende offerte aan
LOCATIE:
Bij u op locatie
DATA:
In overleg
DEZE TRAINING IS OOK BESCHIKBAAR ALS:
22 september 2020

Vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer:

geen trainer of spreker gevonden