u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Masterclass Storytelling

Masterclass Storytelling

Dit is ons verhaal. Wat is dat van jou?

Zo’n 18 jaar geleden zocht de uitgever en eigenaar van een vaktijdschrift in de autobranche een tijdelijke redacteur. Maar hoe vind je iemand die verstand heeft van dit onderwerp, goed kan schrijven, bij je bedrijf past en ook nog meteen aan de slag kan? Bij het reguliere uitzendbureau kon men hem niet helpen. Dus startte hij zelf maar een bureau voor bemiddeling van redactiepersoneel. Inmiddels is dit spontane idee uitgegroeid tot een mooi bedrijf op een prachtige locatie in Monnickendam. Met een team van 9 hardwerkende mensen, die elke dag met veel enthousiasme en zorg hun best doen om vraag en aanbod met elkaar te matchen. Om opdrachtgevers in een mum van tijd te helpen met de redactionele versterking die precies aansluit bij hun wensen. En om redacteuren en communicatieprofessionals te voorzien van een leuke baan of uitdagende redactionele klus. Of om ze te inspireren met een boeiende training over de meest uiteenlopende onderwerpen in ons vakgebied.

Dit is in het kort ons verhaal. Wat is dat van jou of van jouw organisatie? En hoe kun je het delen zodat het optimaal zichtbaar wordt?

Op donderdag 15 juni houdt [De Redactie] de masterclass Storytelling. Verwacht een interactieve dag vol inspiratie en praktijkvoorbeelden!

De kunst is om verhalen te ‘vangen’ en ze vervolgens van begin tot eind transmediaal vorm te geven. In andere woorden: in woord en beeld en met behulp van eigentijdse technieken en media, zowel digitaal als analoog.

De masterclass Storytelling staat volledig in het teken van deze transmediale vertaling van jouw verhaal. De focus ligt op creatief en effectief conceptdenken. Hoe vorm je een verhaal dat jouw doelgroep betrekt, boeit en bindt? Welke middelen lenen zich het best voor welk verhaal? En hoe vertaal je dit concept naar een plan voor de werkvloer? Kunnen jouw fans, klanten, lezers of ambassadeurs een deel van je verhaal (door)vertellen?

Verschillende experts in storytelling delen hun kennis over de mogelijkheden die platformen als Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest, Instagram en Snapchat bieden.

Sprekers

De sprekers op de masterclass Storytelling zijn:

Paulus Veltman: Gepassioneerd vernieuwer, spreker, trainer, blogger, exponentiële technologie, social media, storytelling
Sandra Verdel: Online communicatie van museum het Mauritshuis
Désirée Battjes:  Neerlandicus en directeur-eigenaar bureau Kees™
Margret de Blanken – Hulsebosch: directeur van Hogeschool Inholland.

Klik hier voor hun verhaal!

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Communicatieprofessionals, marketeers, (hoofd)redacteuren, bladenmakers en contentstrategen die storytelling willen inzetten binnen hun communicatiestrategie.

PRIJS:
€ 395,- excl. 21% btw
LOCATIE:
De Observant Amersfoort
TIJDSTIP:
Van 09.30 uur tot 16.00 uur
DATUM:

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training