u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > SUMMERSCHOOL – Interviewen en interviews uitwerken (vol)

SUMMERSCHOOL – Interviewen en interviews uitwerken (vol)

Sterk interviewen + perfect uitwerken = 100% scoren

Houd je geregeld interviews, maar doe je eigenlijk altijd maar wat? Je bent niet de enige. Het mooie daarvan is dat je je eenvoudig kunt onderscheiden; deze training stoomt je van A tot Z klaar voor grote en kleine interviews. Inclusief de uitwerking ervan. Aan het einde van de cursus ben jij beduidend beter dan de rest.

Een interview bestaat uit zoveel meer dan alleen het vraaggesprek. Het gesprek zelf valt of staat bij de voorbereiding. Het uiteindelijke leesplezier (waar het toch allemaal om draait) valt of staat juist bij de uitwerking. In deze training kijken we naar het hele proces: de voorbereiding, het interview zelf én de uitwerking. Aangezien elke fase even belangrijk is voor de kwaliteit van het eindresultaat, is voor elke fase evenveel ruimte tijdens de training. We houden chronologisch het verloop van een interview aan: eerst alle aspecten van een optimale voorbereiding, vervolgens gaan we in op het interview zelf – compleet met rollenspellen, gesprekstechnieken en interviewtactieken. Daarna focussen we op de uitwerking. Dat laatste doen we individueel na afloop van de training. Na de training kun je een geschreven interview opsturen naar de trainer en krijg je persoonlijke feedback. Eén op één begeleiding dus. 100% op maat om tot het allerbeste resultaat te komen.

Wat komt aan bod Interviewen en interviews uitwerken

  • Verschillende manieren van voorbereiden en researchen voor verschillende vormen van
  • Interviewen (groot/klein, portretterend/informerend, telefonisch/face to face, enz.).
  • Hoe bereid je je mentaal voor? (Met technieken uit de topsport!)
  • Gesprek opnemen of niet?
  • Hoe hou je de regie over het gesprek?
  • Hoe stuur je het gesprek jouw kant uit?
  • Hoe kom je snel to the point?
  • Hoe bereik je diepgang?
  • Afspraken over de uitwerking (in hoeverre mag de geïnterviewde meebeslissen?)
  • Welke uitwerkingsvorm kies je?
  • In hoeverre mag je citaten stileren? En zo ja, hoe dan?
  • Hoe ‘brei’ je citaten aan elkaar tot een coherent geheel?
  • Hoe zorg je voor voldoende spanning én soepelheid in de tekst?
  • De geïnterviewde is het niet eens met de tekst. Wat nu?

Voor wie is de training Interviewen en interviews uitwerken geschikt?

Deze training is voor iedereen die wel eens een interview afneemt (journalisten, (hoofd)redacteuren, communicatiemedewerkers, enz.) en die wil leren om op volle scherpte de regie in handen te houden. Zowel tijdens het interview als tijdens de uitwerking. Na deze training stijg je boven jezelf (en de rest) uit.

PRIJS:
€ 395- excl. 21% btw
LOCATIE:
[De Redactie] Monnickendam
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:
16 juli 2018

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Meike Huber

Meike Huber

Meike Huber (1972) is freelance journalist sinds zij in 1998 (cum laude) afstudeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht.
Meike publiceert artikelen (achtergrondverhalen, reportages, interviews, columns) in diverse kranten, tijdschriften en online media. Ze publiceert o.a. in Volkskrant Magazine, Het Parool, Linda., Trouw (bijlage De Verdieping), Marie-Claire, Viva, Flair, Intermediair, Margriet, JAN en Ouders van Nu. Maar Meike draagt haar kennis en ervaring ook graag over. Ze geeft les in verschillende journalistieke vakken bij [De Redactie] Trainingen, maar ook aan de Hogeschool van Utrecht en aan het ROC Amsterdam.

lees meer over Meike Huber