u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Training Geweldloze communicatie

Hoe krijg je de ander mee wanneer je weerstand verwacht? Hoe breng je schriftelijk slecht nieuws met behoud van de relatie? Of hoe vraag je in een e-mail om medewerking als je al weet dat de lezer er geen zin in heeft?

Geweldloze communicatie is de sleutel. Het model dat aanvankelijk furore maakte in conflictsituaties, ontwikkelde zich tot één van de meest veelzijdige taal-modellen voor het wegnemen van bezwaren. Anders dan de naam doet vermoeden, kun je met Geweldloze communicatie op de allerbeste manier:

  • Veranderingen aankondigen
  • Slecht nieuws brengen
  • Excuses aanbieden
  • Reageren op klachten
  • Wervende teksten nóg krachtiger maken

Lees ook het interview met trainer Simon Groen over geweldloos communiceren.

Wat je kunt na de training Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie is gebaseerd op de vier verbindende taalelementen: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Met deze elementen genereer je maximale empathie voor de belevingswereld van de ontvanger. Je teksten worden effectiever dan ooit. Na de training doorgrond je de vier elementen en kun je ze inzetten om je lezers mee te krijgen in de meest uitdagende situaties.

Wat je van de training Geweldloze communicatie kunt verwachten

Tijdens de training leer je hoe de vier verbindende elementen precies werken. Door middel van slimme schrijfoefeningen ontdek je hoe je deze kunt toepassen in jouw eigen teksten.

Humoristische voorbeelden van hoe het niet moet, worden afgewisseld met inspirerende demonstraties van hoe het beter kan. Creatieve opdrachten geven spelenderwijs een krachtige impuls aan je repertoire als schrijver.

Optioneel kun je van tevoren vragen, leerwensen of cases inzenden. Deze zullen worden meegenomen in de training.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die door middel van tekst weerstand wil voorkomen of iets voor elkaar wil krijgen. De training is interessant voor communicatieprofessionals die zich bezighouden met zowel mondelinge als schriftelijke communicatie.

Wat je vooraf moet weten 

  • Het is handig een laptop mee te nemen naar de training.
  • Om vrij te kunnen experimenteren met casussen uit de praktijk van deelnemers, vragen we je om de inhoud hiervan vertrouwelijk te behandelden.
  • Er is een maximum van 10 deelnemers
  • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
  • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Incompany training Geweldloze communicatie

Deze training is ook als incompany training te boeken. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij het wilt. Vraag direct een offerte aan.

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda.

PRIJS:
€ 375,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:
26 mei 2020

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Simon Groen

Simon Groen

Simon Groen studeerde af aan de toneelacademie, en is sindsdien actief als expert op het gebied communicatie. Hij coacht managers, politici en TED-sprekers in binnen- en buitenland. Regelmatig spreekt hij in de media over communicatie. Simon ontwikkelde als eerste in Nederland zakelijke trainingen op het gebied van lichaamstaal. Daarna werd hij pionier op het gebied van ‘geweldloze communicatie'. Hij vertaalde deze bijzondere methode naar de praktijk van managers en professionals.

Naast zijn trainingen is Simon ook actief als comedy- schrijver en acteur. Samen met zijn broer David Groen, maakt hij komische filmpjes voor o.a. het jeugdprogramma ‘Het Klokhuis’. Simon’s stem is te horen in vele radiocommercials en documentaires.

lees meer over Simon Groen

Ervaringen

9

Ik vond Simon een heel fijne trainer, hij wist een prettige, veilige sfeer te creëren (best handig bij dit onderwerp, waarbij je cases uit je eigen leven behandelt) en stelde zichzelf open op.

9 - Elke Veldkamp
Tekstschrijver/bedrijfsjournalist

meer klantervaringen