u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Gespreksvoering

Gespreksvoering

Omschrijving van de incompanytraining Gespreksvoering

‘Eigenlijk weet ik nu nog niet wat er aan de hand is. En dat na een half uur praten. Hoe krijg ik de juiste informatie boven tafel?’ ‘Toen ik in de bespreking over mijn bevindingen vertelde, kreeg ik zoveel heftige reacties over me heen, dat ik dichtklapte.’ ‘Ik vraag me af of zij mijn boodschap begrepen heeft. Ben ik wel duidelijk genoeg geweest?’

Een effectief zakelijk gesprek voeren is een kunde. Om je doel te bereiken, zul je goed moeten luisteren. Een mens heeft niet voor niets twee oren en één mond: daarmee kan hij twee keer zoveel luisteren als spreken. Want soms leidt een veelheid aan woorden af van het doel van het gesprek.

Hoe sluit je aan op de ander, terwijl je tegelijk sturing geeft aan het gesprek? Hoe bewaak je jouw eigen grenzen en respecteer je die van de ander?

Dit alles leer je in de training Gespreksvoering. De werkwijze: leren door doen. Je gaat direct aan de slag met verschillende gesprekstechnieken.

Na afloop weet je hoe je een gesprek voert: hard op de inhoud en zacht op de relatie.

Wat komt aan bod bij de incompanytraining Gespreksvoering?

  • Contact maken en ijs breken
  • LSD: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen
  • Sturing geven aan het gesprek op drie niveaus: inhoud, interactie en procedure
  • Overtuigen
  • Omgaan met bezwaren en emoties

Aan de hand van jouw leerdoelen stellen wij een op maat gemaakt lesprogramma voor jou samen.

Voor wie is de incompanytraining Gespreksvoering bedoeld?

Journalisten, redacteuren en andere medewerkers die regelmatig gesprekken voeren waarbij ze strakker de touwtjes in handen hebben.