u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Eindredactie

Eindredactie

Omschrijving van de training Eindredactie

De eindredacteur is onmisbaar. Zelfs de beste schrijvers hebben er één nodig. Hij maakt een tekst toegankelijk, foutloos en aantrekkelijk. Soms besluit de eindredacteur dat de tekst terug moet naar de auteur. Vaker bedient hij zich vaak van simpele ingrepen.

Maar die eenvoud is verraderlijk. Eindredactie gaat namelijk verder dan d’s en t’s. Het betekent ook: een goede kop, een pakkend intro, een prikkelende streamer, een logische opbouw, gedoseerde citaten, nagetrokken feiten.

De eindredacteur draagt zorg voor een tekst die loopt. Die klopt. Behalve een scherpe blik, heeft een eindredacteur ook een groot tekstinzicht en gevoel voor bladritme. Want ook de indeling van de publicatie is vaak de verantwoordelijkheid van de eindredacteur.

Deze training maakt je wegwijs in de beginselen van eindredactie. Je leert opnieuw lezen, met een frisse, kritische blik. Ook leer je hoe je door vaak simpele ingrepen een tekst effectief verbetert.

Boek bij training Eindredactie

Bij de training ontvang je het boek Taal top 100 van Onze Taal.

Wat komt aan bod bij de training?

  • Spelling op eindredacteurenniveau
  • Passende koppen en streamers
  • Een goed intro
  • Platte tekst
  • Teksthuisstijl
  • Lengte en toon
  • Tekst voor de doelgroep
  • Tot hoe ver gaat eindredactie?
  • Grenzen bepalen

Voor wie is de training Eindredactie bedoeld?

Eindredacteuren, communicatieprofessionals, (web)redacteuren, journalisten, bloggers, columnisten en tekstschrijvers die teksten kritischer willen beoordelen.

PRIJS:
€ 675,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
19.00 - 22.00 uur
DATUM:
8 november 2017
15 november 2017
22 november 2017
29 november 2017

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent: Merel Roze

Merel Roze

Merel Roze (1975) is schrijfcoach en eindredacteur, voornamelijk voor het web. Ze adviseert diverse bedrijven op het gebied van online content en social media. Haar weblog www.merelroze.com trok jarenlang dagelijks duizenden bezoekers. Merel Roze schreef twee romans (Fantastica en De weekenden waren voor haar) en de Schrijfwijzer voor het web. Ze was columnist voor NRC Handelsblad, Libelle, De Fietsersbond en XS4ALL.

lees meer over Merel Roze

Docent: Hans Vos

Hans Vos

Hans Vos (1956) is een ervaren eindredacteur. Niet alleen was hij eindredacteur van de TROS-magazines, ook van Story, Grasduinen, Beau Monde en een aantal uitgaven van het Noord-Hollands Dagblad. Hij verzorgde de eindredactie van diverse boeken waaronder Geheime Levens en Bereik en behoud je ideale gewicht van dieetgoeroe Sonja Bakker.

lees meer over Hans Vos