u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Eindredactie (nog 1 plek beschikbaar)

Eindredactie (nog 1 plek beschikbaar)

Training Eindredactie

De eindredacteur is onmisbaar. Zelfs de beste schrijvers hebben er één nodig. Hij maakt een tekst toegankelijk, foutloos en aantrekkelijk. Soms besluit de eindredacteur dat de tekst terug moet naar de auteur. Vaker bedient hij zich van simpele ingrepen.

Maar die eenvoud is verraderlijk. Eindredactie gaat namelijk verder dan d’s en t’s. Het betekent ook: een goede kop, een pakkend intro, een prikkelende streamer, een logische opbouw, gedoseerde citaten, nagetrokken feiten.

De eindredacteur draagt zorg voor een tekst die loopt. Die klopt. Behalve een scherpe blik, heeft hij ook een groot tekstinzicht en gevoel voor bladritme. Want ook de indeling van de publicatie is vaak zijn verantwoordelijkheid.

Met de training Eindredactie ben je in 2 dagen (weer) up-to-date in de eindredactie. Je leert opnieuw lezen, met een frisse, kritische blik. Ook leer je hoe je door vaak simpele ingrepen een tekst effectief verbetert. Trainer Hans Vos heeft alvast 5 van die ingrepen voor je op een rijtje gezet

Wat komt aan bod bij de training?

  • Spelling op eindredacteurenniveau
  • Passende koppen en streamers
  • Een goed intro
  • Platte tekst
  • Teksthuisstijl
  • Lengte en toon
  • Tekst voor de doelgroep
  • Tot hoe ver gaat eindredactie?
  • Grenzen bepalen

Voor wie is de training Eindredactie bedoeld?

Eindredacteuren, communicatieprofessionals, (web)redacteuren, journalisten, bloggers, columnisten en tekstschrijvers die teksten kritischer willen beoordelen.

 

Bij de training ontvang je het boek Teksten redigeren door Wim Daniëls.

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda.

PRIJS:
€ 725,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
9:30 - 16:30 uur
DATUM:
29 oktober 2019
12 november 2019

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Hans Vos

Hans Vos (1956) is een ervaren eindredacteur. Niet alleen was hij eindredacteur van de TROS-magazines, ook van Story, Grasduinen, Beau Monde en een aantal uitgaven van het Noord-Hollands Dagblad. Hij verzorgde de eindredactie van diverse boeken waaronder Geheime Levens en Bereik en behoud je ideale gewicht van dieetgoeroe Sonja Bakker.

lees meer over Hans Vos

Ervaringen

9

De trainer staat met beide voeten in het vak, heel prettig! De lessen waren goed van tempo en -dat is voor mij heel belangrijk- het geleerde meteen in de praktijk toepasbaar. Aanrader!

10 - Marion Kohler

De training Eindredactie heeft mij vooral geleerd waar je allemaal op moet letten als eindredacteur. En dat is niet weinig!

9 - Tita de Vries
Bladmanager Post NL

meer klantervaringen