u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > De online infographic

De online infographic

Omschrijving van de training De online infographic

Mensen zijn beelddenkers. Of je nu een website moet vullen, een persbericht publiceert of een onderzoeksrapport presenteert, er gaat niets boven een infographic om snel, begrijpelijk en toegankelijk je verhaal over het voetlicht te brengen.
Deze training bestrijkt 2 dagen waarin je intensief en ‘hands-on’ alles leert wat je moet weten om zelf een eenvoudige maar effectieve infographic te maken voor online. Van het analyseren en ordenen van je informatie, tot het schetsen en realiseren van een infographic die afgestemd is op je doelgroep.

We laten je zien wat een goede infographic goed maakt, en nemen je mee in het proces van ‘platslaan’ van je gegevens tot het visualiseren van de essentie van je verhaal. We laten inspirerende voorbeelden zien van geslaagde en minder geslaagde infographics, en gaan stap voor stap het creatieve proces door. Er is ruimte voor feedback op je eigen voorbeelden en voor uitwisselen van gedachten over ‘wat werkt’, zodat je lering kunt trekken uit de ervaringen van anderen.

Wat komt aan bod bij de training De online infographic

De training geeft een kort overzicht van de geschiedenis tot heel recente uitingen. We gaan daarna stap voor stap aan de slag, ‘van gegevens tot infographic’. Welk doel wil je bereiken, welke informatie heb je daarvoor nodig, en hoe maak je daar een visualisatie van? We leren je hoe je een ‘beeld-denker’ wordt, en wat ervoor nodig is om kennis over te brengen door simpelweg te kijken, in plaats van te schrijven of te vertellen.

Het creatieve proces wordt ontleed in diverse stappen, waarbij de deelnemers zelf, soms samen met hun collega’s in de groep, aan de slag gaan om iets te maken. Het schetsen en oefenen staat voorop. Je zult na afloop in staat zijn zelf een eenvoudige infographic te schetsen, en je weet hoe je een ontwerper kunt briefen en samen met anderen een complexe infographic kunt ontwikkelen.

Geen softwarecursus!
Ofschoon je tijdens deze dagen zelf met een infographic aan de slag gaat, en we je laten kennismaken met enkele software tools, is dit beslist geen softwaretraining. Daarvoor hebben de professionele tools in de regel een te steile leercurve, en heeft de gemiddelde redacteur te weinig ervaring met professionele ontwerpprogramma’s. Dat zou zonde zijn van je tijd en energie.

Wel gaan we oefenen met enkele laagdrempelige (en bijna-gratis) tools (zoals Piktochart of Easel.ly) die vaak al voldoende te bieden hebben om zelf een eenvoudige infographic te maken. Deelnemers dienen hiervoor een goede laptop mee te nemen naar de training. Belangrijker dan het leren beheersen van een softwareprogramma is het leren ‘beeld-denken’, en het vertalen van soms grote hoeveelheden informatie naar een pakkende en toegankelijke infographic.

Voor wie is de training De online infographic bedoeld?

  • Webredacteuren die een website moeten runnen.
  • Communicatieprofessionals die zelf uitingen maken en verspreiden.
  • Bloggers en auteurs die visuele vaardigheden willen opdoen.

Nota Bene:
Deze training van 2 dagen is een introductie in de beginselen en de praktijk van datavisualisatie.

PRIJS:
€ 725,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Utrecht
TIJDSTIP:
Van 09.30 tot 16.30 uur
DATUM:
2 juli 2019
9 juli 2019

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: John Verhoeven

John Verhoeven

John Verhoeven is een ervaren content-strateeg, auteur en trainer. Hij adviseert bedrijven en organisaties, en heeft succesvolle trainingen ontwikkeld op zijn vakgebied (content-strategie, content-creatie, visual storytelling).

lees meer over John Verhoeven

Ervaringen

8

Ik vond het een leuke en leerzame cursus. De docent had veel ervaring met infographics, liet veel voorbeelden zien en we hebben veel geoefend.
Ik zou deze cursus zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in infographics. Je weet na afloop hoe het proces werkt, en welke tools je kunt gebruiken.

8 - Marloes Reijenga
Eigenaar Infotaal

meer klantervaringen