u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > De online infographic

De online infographic

Training De online infographic

Mensen zijn beelddenkers. Of je nu een website moet vullen, een persbericht publiceert of een onderzoeksrapport presenteert, er gaat niets boven een infographic om snel, begrijpelijk en toegankelijk je verhaal over het voetlicht te brengen. In de eendaagse training De Online infographic leer je alles wat je moet weten om zelf een eenvoudige maar effectieve infographic te maken voor Online. Van het analyseren en ordenen van je informatie, tot het schetsen en realiseren van een online infographic die afgestemd is op je doelgroep.

Trainer John Verhoeven geeft in dit artikel alvast 5 tips voor het maken van een online infographic.

Wat je kunt na de training De online infographic

 • Benoemen wat een goede infographic ‘goed’ maakt
 • De juiste informatie uit je gegevens halen
 • De essentie van je verhaal visualiseren
 • In beeld denken
 • Een eenvoudige infographic schetsen

Wat je van de training De online infographic kunt verwachten

De training geeft een kort overzicht van de geschiedenis tot heel recente uitingen. Je gaat daarna stap voor stap aan de slag. Welk doel wil je bereiken, welke informatie heb je daarvoor nodig, en hoe maak je daar een visualisatie van? Je leert hoe je een ‘beeld-denker’ wordt, en wat ervoor nodig is om kennis over te brengen door je publiek simpelweg te laten kijken, in plaats van te schrijven of te vertellen.

Het creatieve proces wordt ontleed in diverse stappen, waarbij je zelf, soms samen de andere deelnemers in de groep, aan de slag gaat om iets te maken. Het schetsen en oefenen staat voorop. Je zult na afloop in staat zijn zelf een eenvoudige infographic te schetsen, en je weet hoe je een ontwerper kunt briefen en samen met anderen een complexe infographic kunt ontwikkelen.

Voor wie is de training bedoeld?

 • Webredacteuren die een website moeten runnen
 • Communicatieprofessionals die zelf uitingen maken en verspreiden
 • Bloggers en auteurs die visuele vaardigheden willen opdoen.

Wat je vooraf moet weten

 • Het is voor deze training noodzakelijk om een laptop mee te nemen.
 • Er is een maximum van 10 deelnemers
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Let op! Deze training is geen software cursus:

Je gaat tijdens deze dag zelf met een infographic aan de slag. Je maakt kennis met enkele software tools. Toch is dit beslist geen softwaretraining. Daarvoor hebben de professionele tools in de regel een te steile leercurve. De gemiddelde redacteur heeft te weinig ervaring met professionele ontwerpprogramma’s. Dat is zonde van je tijd en energie. Wel ga je oefenen met enkele laagdrempelige online tools waarmee je zelf al gauw in staat bent een goede infographic te maken.

Incompany training De online infographic

Deze training is ook als incompany training te boeken. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij het wilt. Vraag direct een offerte aan.

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda

PRIJS:
€ 275,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Online sessie
TIJDSTIP:
Van 09.00 tot 12.00 uur
DATUM:
14 mei 2020
19 mei 2020

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: John Verhoeven

John Verhoeven

John Verhoeven is een ervaren content-strateeg, auteur en trainer. Hij adviseert bedrijven en organisaties, en heeft succesvolle trainingen ontwikkeld op zijn vakgebied (content-strategie, content-creatie, visual storytelling).

lees meer over John Verhoeven

Ervaringen

8

Ik vond het een leuke en leerzame cursus. De docent had veel ervaring met infographics, liet veel voorbeelden zien en we hebben veel geoefend.
Ik zou deze cursus zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in infographics. Je weet na afloop hoe het proces werkt, en welke tools je kunt gebruiken.

8 - Marloes Reijenga
Eigenaar Infotaal

meer klantervaringen