u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Creatief schrijven

Creatief schrijven

klantervaringen
9

Veel informatie en vooral veel doen in een fijne omgeving met een enthousiaste docent. Ik heb geleerd op een andere manier naar mijn teksten te kijken en flink wat praktische tips gekregen.

8 - Kim Asma

Ontzettend leuke training, die je echt weer even anders laat kijken naar de teksten die je schrijft en veel handvatten geeft om het anders en creatiever te doen!

9 - via evaluatieformulier

Laat het zien in plaats van dat je het vertelt. Natuurlijk weten we als echte communicatiedieren dat dit werkt. De praktijk is (zoals altijd) weerbarstiger. Hoe passen we dit nu toe in de teksten die onze bureaus dagelijks passeren. Cathelijn heeft deze uitdaging plat geslagen en ons in korte tijd laten kennismaken met een verdomd handige trucendoos. Ik spreek namens mijn hele team: het was niet alleen erg nuttig, maar ook erg gezellig. Ook wij hebben de scene Madeleine van Proust leren waarderen.

10 - NoordWest Ziekenhuisgroep
Hoofd communicatie

Vol energie, inspiratie en met vertrouwen de training afgesloten... op naar creatieve teksten!

9 - Deelnemer training maart 2017

Cathelijn Schilder weet je op enthousiaste wijze geboeid te houden van begin tot eind en geeft hele concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan. Ik beveel deze training dan ook van harte aan!

10 - Deelnemer training maart 2017

Hoewel twee dagen heel kort lijken, is het onvoorstelbaar wat je allemaal aan bagage meekrijgt! Het enthousiasme van Cathelijn werkt aanstekelijk. De ogenschijnlijk moeilijke opdrachten werden een stuk makkelijker door haar uitleg. Op de eerste dag besef je dat je zelf vol zit met verhalen, die soms ergens verborgen zaten. Leuk dat die er uitkwamen en meteen praktisch in waren te zetten! Ik kan iedereen aanraden om deze training te volgen, want ook een saaie tekst kan zomaar een boeiend verhaal worden.

10 - Deelnemer training maart 2017

Een absolute must voor elke redacteur die is vastgeroest in zijn/haar eigen schrijfstijl. Met uitdagende opdrachten word je regelmatig uit je comfort zone getrokken. Zeker niet altijd makkelijk, maar wel heel leerzaam. Docente Cathelijn is creatief en deskundig en komt met goede, inspirerende voorbeelden en veel tips en trucs.

10 - deelnemer training maart 2017

Geweldige training. Duidelijke uitleg, sluit goed aan bij de praktijk. En vooral veel oefenen. Dat helpt om je de technieken eigen te maken. Zeer de moeite waard.

10 - deelnemer training maart 2017

De cursus heeft me geholpen om weer vrijer te schrijven en dingen uit te proberen. Ik moest even uit mijn comfortzone, maar met resultaat.

9 - deelnemer training maart 2017

Bubbelen in bad, met kranen van goud, tegels van marmer, lekker baden in luxe... Opdracht: geef een saaie advertentietekst over luxe sanitair een creatieve swung. ‘Wauw’, zegt docent Cathelijn Schilder, ‘Je eindigt met een prijszinnetje.’ Met de deur in huis vallen, allitereren, de Scène Madeleine, Roald Dahl, Proust, stijl en opbouw, alles kwam langs tijdens de cursus creatief schrijven, met een inspirerende docent. Fijne cursus.

9 - Deelnemer training oktober 2017

Terwijl de februarizon door de lamellen schijnt drink ik mijn eerste cappuccino van deze morgen. De aandacht is gevestigd op Cathelijn die enthousiast, vakkundig en vooral met liefde voor de taal mij kennis laat maken met allerlei creatieve schrijfstijlen. Ondertussen trekt ze de lamellen dicht. ,,Dan kunnen jullie deze handeling over de scéne de Madeleine van Marcel Proust beter lezen.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Cathelijn geeft tips, vertelt over handige trucs en zorgt voor inspiratie. Wat een leuke cursus, wat een heerlijke maandagen in het Amsterdamse Aristo. Het is geen cursus, het is inspiratie voor schrijven.

10 - Peter Beijer
Tekstschrijver