u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Creatief schrijven (nog 1 plek beschikbaar)

Creatief schrijven (nog 1 plek beschikbaar)

Training Creatief schrijven

Als tekstschrijver of redacteur wordt er veel van je verwacht. Je schrijft teksten voor verschillende doelgroepen. De teksten moeten kort en krachtig zijn, geschikt voor het web, social media, B1 of juist C1. De tijdsdruk is groot en het pad dat je bewandelt lijkt steeds smaller te worden. Ondertussen wordt de lezer meer dan ooit overspoeld met tekst en content. Hoe pak je de aandacht van de lezer? En hoe houd je de aandacht van die lezer vast? Kortom: hoe krijgt je tekst de aandacht die het verdient? In de training Creatief schrijven leer je het.

Trainer Cathelijn Schilder geeft in dit artikel alvast 5 schrijftips.

Wat je kunt na de training Creatief schrijven

  • Verschillende beproefde schrijftechnieken toepassen: show don’t tell, perspectief, storytelling, cliffhangers, stijloefeningen, inzoomen en monteren.
  • Mooie en creatieve teksten voor het web, social media of traditionele kanalen schrijven.
  • Met je schrijftechniek de lezer tot actie bewegen.

Wat je van de training Creatief schrijven kunt verwachten

Tijdens de interactieve 2-daagse training Creatief schrijven gaan we op zoek naar de tips en trucs uit de literatuur. Daarnaast bestuderen we succesvolle reclamecampagnes en lezen we teksten waar we in het dagelijks leven mee bestookt worden. Welke beproefde schrijftechnieken kun je inzetten om de lezer nog meer te betrekken bij wat je wilt vertellen?

Met een schrijftechniek die we afkijken van Roald Dahl wordt een tekst over winterbanden of het halen van een griepprik een spannende aangelegenheid. En een oude Franse meester helpt ons om de lezer meer te betrekken bij wat je wilt vertellen. Met originele en prikkelende oefeningen wordt je klaargestoomt om je dagelijkse schrijfpraktijk creatiever aan te pakken.

Voor wie is de training bedoeld?

Je bent tekstschrijver, (bedrijfs)journalist, redacteur of beleidsmedewerker en je wilt ontdekken hoe je jouw teksten krachtiger en levendiger kunt maken. Je bent op zoek naar inspiratie en praktische schrijftechnieken die je direct kan inzetten in de dagelijkse schrijfpraktijk.

Lees wat oud-deelnemer Marjolein over de training te heeft te vertellen.

Wat je vooraf moet weten

  • Voor de training lever je een eigen tekst aan.
  • Bij de tweede dag is het handig dat je een laptop meeneemt naar de training.

We bieden deze tweedaagse training ook aan op 3 en 10 februari 2020. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent om de training op deze data bij te wonen.

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda

PRIJS:
Vraag een vrijblijvende offerte aan
LOCATIE:
Bij u op locatie
DATA:
In overleg
DEZE TRAINING IS OOK BESCHIKBAAR ALS:
25 november 2019
2 december 2019

Vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer:

geen trainer of spreker gevonden