u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Corporate storytelling

Corporate storytelling

Omschrijving van de training Corporate storytelling

In de incompanytraining Corporate storytelling krijg je tools aangereikt om nieuws en andere bedrijfsinformatie op een creatieve en interactieve manier te communiceren.

Bijvoorbeeld het verhaal achter een belangrijke reorganisatie, of de uitleg bij je jaarcijfers. Natuurlijk kun je die informatie in een zakelijk persbericht kwijt, of in een feitelijke PowerPoint-presentatie met veel cijfers en vakjargon.Maar beklijft de boodschap dan bij de lezer, en doet die aanpak iets met jouw merk?

Storytelling is meer dan een verhaal vertellen; met het DNA van uw organisatie als basis geef je betekenis en context aan situaties en processen.

De trainer legt uit hoe je bedrijfsinformatie in een inspirerende vorm aanbiedt aan je doelgroep. Hoe bouw je een verhaal op? Uit welke elementen bestaat een verhaal en welke emoties wil je oproepen?

Aan de hand van schrijfoefeningen en voorbeelden word je stap voor stap meegenomen in de vertelkunst.

Wat komt aan bod bij Corporate storytelling?

• Introductie storytelling
• Van Powerpoint-presentatie naar verhaal
• Voorbeelden van verhalen die aanslaan
• De structuur van een verhaal ontleden
• Verhaalelementen als personages, verhaallijn, conflict en spanningsboog
• Schrijfopdrachten maken en bespreken in de groep

Voor wie is de training Corporate storytelling bedoeld?

Deze training is geschikt voor iedereen die storytelling wil leren toepassen in interne of externe communicatie. Ook communicatieprofessionals die een project, merk of bedrijf op een verrassende manier onder de aandacht willen brengen, zijn welkom. Voor deze training is specifieke schrijfervaring geen vereiste, een aantal jaren ervaring in de communicatie werkt wel in jouw oordeel.