u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Columns en blogs schrijven

Columns en blogs schrijven

Een pakkende, puntige én beknopte tekst schrijven over welk onderwerp dan ook. Dat leer je in de training columns en blogs schrijven. Of je nou literaire ambities hebt, stiekem de nieuwe Sylvia Witteman wilt worden of een blog voor je baas moet bijhouden: na deze training heb je de handvatten om je ambitie waar te maken.

Waarom columns en blogs?

Een goed blog is net als een column in de krant: in een beperkte ruimte met een eigen stijl een persoonlijke noot toevoegen aan de waan van alledag.

Veel zelf schrijven

Je werkt tijdens de training in korte opdrachten zelf aan een blog of column, waar de trainer steeds direct feedback op geeft. En je krijgt veel voorbeelden van bestaande columns en blogs om te ontdekken wat (niet) werkt.

Wat komt aan bod bij de training Columns en blogs schrijven?

  • Structuur: krachtige koppen maken, een steengoed intro schrijven, kordaat afsluiten. En dat allemaal in precies het aantal woorden dat je tot je beschikking hebt.
  • Stijl: helder Nederlands, beeldend schrijven, creatief schrijven.
  • Kritisch kijken naar bestaande columns en blogs.
  • Online vindbaarheid (o.a. een mini-cursus SEO).
  • Hoe krijg en behoud je inspiratie?

Voor wie is de training Columns en blogs schrijven bedoeld?

Voor iedereen die zin heeft om lekker te schrijven en daar beter in te worden. Het maakt niet uit of je al een blog hebt.

Wil je commercieel bloggen en ben je vooral op zoek naar tips voor contentmarketing? Kijk dan eens bij Bloggen en contentmarketing.

 

PRIJS:
€ 355,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
Van 09.30 tot 16.30 uur
DATUM:

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Merel Roze

Merel Roze

Merel Roze is een ervaren schrijftrainer, tekstschrijver en (online) eindredacteur. Ze schreef twee romans en de Schrijfwijzer voor het web, was een van de eerste bloggers van Nederland en was columnist voor o.a. NRC Handelsblad en Libelle. Voor [De Redactie] Trainingen geeft ze onder andere Online eindredactie, Columns en blogs en Online creatief schrijven.

lees meer over Merel Roze