u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Beïnvloeden met beeld

Beïnvloeden met beeld

Hoe organiseer je de juiste visuele aantrekkingskracht en betrokkenheid met jouw bedrijf of organisatie? 

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ is een uitspraak die je nog vaak leest maar inmiddels meer vragen oproept dan het beantwoordt. Want wat zegt dat beeld dan? Hoe brengt dat beeld, of de video, of het live optreden van een vertegenwoordiger van je organisatie dat over waardoor je klanten nieuwsgierig worden en het liefst meer gaan doen dan jou alleen maar liken? En hoe krijg je daar als communicatieprofessional invloed op? Hoe organiseer je met beeld interesse, nieuwsgierigheid, contact, een aankoop, een donatie, trouw? Kortom: hoe formuleer je een visuele strategie die gaat werken, tussen de oren, en in het hart?

Mensen krijgen dagelijks een flinke hoeveelheid visuele informatie en produceren zelf ook beeld met hun smartphones. Dat gebeurt vaak intuïtief en ongericht. Wanneer jij verantwoordelijk bent voor marketing of communicatie van organisatie, campagne of product, dan is het van belang om niet ongericht te zijn, maar op te vallen en afgestemd te zijn op je potentiële publiek. Beeld is een krachtige factor in het krijgen van die aandacht, maar er zijn vaak veel verschillende onderbuik-meningen over beeld, en er is meestal veel geld mee gemoeid. En het is niet eenvoudig om ‘gevoelsantwoorden’ van je klanten zoals ‘dit vind ik mooi’, of ‘ja, ik maak geld over’ vooraf te kunnen bepalen. Met deze eendaagse summerschool workshop krijg je meer grip op deze materie.

Wat komt er aan bod bij Beïnvloeden met beeld?

  • Kernwaarden en beeld
  • Formuleren van het visuele hart van je organisatie, ook beeldend
  • De waarde van authenticiteit in de relatie met je kijkers
  • Afstemmen op draagkracht van je organisatie: tijd en geld
  • Relatie beeld-tekst-audio
  • Het concreet maken van je visuele strategie voor interne medewerkers en voor externe beeldmakers zoals filmers, fotografen, vormgevers

Voor wie is de training Beïnvloeden met Beeld bedoeld?

Voor iedereen die beroepsmatig met beeld te maken heeft en professioneel is geïnteresseerd in een duurzame visuele identiteit en bijbehorende strategie.

PRIJS:
€ 375,- excl. 21% btw
LOCATIE:
[De Redactie] Monnickendam
TIJDSTIP:
van 09.30 tot 16.30 uur
DATUM:

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Roel Kooister

Roel Kooister is een zeer ervaren beeldspecialist voor onderwijs, kunst en wetenschap. En ze is hulp in visuele zaken.

lees meer over Roel Kooister