Trainingen in schrijven, redactie en communicatie

Beter worden in schrijven, content maken, (online) strategie of communicatie? Volg een training bij Babbage Company/De Redactie. Ontdek nieuwe specialismes in je vakgebied, ontwikkel vaardigheden in een kleinschalige setting en laat je inspireren door onze ervaren trainers. Nieuwe kennis gegarandeerd!

Bekijk onze trainingen  Incompanytrainingen

Training van een vakspecialist

Werk je als redacteur, tekstschrijver of communicatieprofessional? Dan wordt er tegenwoordig veel van je verwacht. Van content maken tot content beheren, van SEO tot conversie, van visual content tot teksten voor social media. Je moet het allemaal in de vingers hebben.

Ondertussen groeit het aantal online kanalen en gaan de ontwikkelingen razendsnel. Wat vorig jaar nog relevant was, werkt vandaag niet meer. Hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft?

Met een praktijkgerichte training van Babbage Company/De Redactie loop je weer vooruit op de veranderingen in je vakgebied. Ontdek wat een training van een specialist kan betekenen voor je dagelijkse werk.

Incompanytrainingen

Een incompany-traject van Babbage Company/De Redactie is een maatwerktraining waar en wanneer jij dat wilt. Al onze cursussen, workshops en leergangen zijn als incompanyvariant te boeken. We vragen je leerdoelen zo zorgvuldig mogelijk uit te werken en bepalen dan samen het programma. Op die manier wordt de training helemaal toegespitst op jouw organisatie. Je kiest zelf de locatie, of dat nou bij jullie op kantoor is of op een plek naar keuze. Een incompanytraining is dé manier om je team, afdeling of organisatie kosten-efficiënt naar een hoger niveau te tillen. Of om inhoudelijk aan teambuilding te werken en te anticiperen op veranderingen binnen je organisatie.

Lees meer

Zet de volgende stap in je carrière

Kennis is macht… en carrièrekansen! Je vergroot je inzetbaarheid en je laat aan werkgevers of opdrachtgevers zien dat je je blijft ontwikkelen. Een eendaagse training of meerdaagse cursus volgen is ook gewoon leuk! Je ontmoet vakgenoten en gaat samen in een kleine groep werken aan je vaardigheden. Na de training heb je de kennis in handen waarmee je direct in je werk aan de slag kunt gaan.

Bekijk de open trainingen

‘Waarom duren alle leuke dingen in het leven zo kort, waaronder deze workshop.’ – Creatief online schrijven

Boudine Slings
Regie en redactie NOS

‘De Kracht van het beeld is een hele fijne training. Ik ben verbaasd hoeveel je op kunt steken in twee dagen waar je voor de rest van je loopbaan echt iets aan hebt. Daarnaast was het behalve heel leerzaam ook een hele leuke cursus om te volgen.’

Luud Breuking
Communicatiemedewerker en beeldredacteur

‘De trainer staat met beide voeten in het vak, heel prettig! De lessen waren goed van tempo en -dat is voor mij heel belangrijk- het geleerde meteen in de praktijk toepasbaar. Aanrader!’

Marion Kohler
medewerker communicatie Tabijn

‘Na de training Nudging weer helemaal gemotiveerd om mijn schrijfstijl aan te passen aan de doelgroep. Daar heb ik een aantal leuke en handige tips voor ontvangen. Graag ga ik deze leuke uitdaging aan. Geen onderwerp is hetzelfde, en geen lezer identiek. Het blijft schrappen, schaven en puzzelen.’

Carolien Schuurman
redacteur NTVD

‘Training SEO teksten schrijven: je leert handig gebruik te maken van technische toepassingen en strategische tips, ondersteund door leuke praktijkvoorbeelden en bruikbare schrijfoefeningen. Dit alles met veel kennis, kunde en humor van de docent Etienne Donicie.’

Annemieke Maatman
Eigenaar communicatiebureau

Gemiddeld cijfer open trainingen

8,5

Georganiseerde incompany trainingen

1063

Gemiddeld cijfer incompany trainingen

8,3

Leergang: meer leren, meer voordeel

Met een leergang ben je in één klap expert in een onderdeel van je vakgebied. Bijvoorbeeld op het gebied van social media of online schrijven. In een leergang combineer je trainingen die je ook los kunt volgen, maar die samen één voordelig geheel vormen. Je leert van verschillende trainers die ieder specialist zijn op een bepaald gebied binnen één vakgebied. We hebben een paar leergangen voor je uitgestippeld. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je eigen leergang samenstellen door zelf twee of meer trainingen te combineren. Krijg je ook nog eens korting!

 

Babbage Academy

De Redactie is een dochteronderneming van Babbage Company. Babbage Company verbindt organisaties en marketing-, communicatie- en contentprofessionals. Sinds 2009 organiseert de Babbage Academy een gevarieerd aanbod van masterclasses, workshops en intervisiebijeenkomsten, inspelend op de trends uit het vak. De workshops en masterclasses worden gegeven door zowel vooraanstaande sprekers en trainers uit het vakgebied, als door professionals en opdrachtgevers om best practices te delen. Babbage Academy kent verschillende instapniveaus en een deel van het programma aanbod is NIMA geaccrediteerd.

 
USP De Redactie Professioneel

Professioneel

Al 10 jaar specialist

Specialist in trainingen

Al meer dan 10 jaar verzorgt De Redactie trainingen op het gebied van schrijven, online media en strategie, redactie en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk alle trainingen

Persoonlijk

Een training die bij jou past

Persoonlijke benadering

Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat je de training vindt die voor jou het beste past. Bespreek je wensen met adviseur Michiel de Zwart.

Neem contact op
USP De Redactie Prijs-kwaliteit

Prijs-kwaliteit

De beste training en toch betaalbaar

Prijs-kwaliteit

Onze trainingen scoren gemiddeld een 8,4. Toch vragen we niet de hoofdprijs. Wij bieden steengoede trainingen voor een heel scherpe prijs.

Bekijk alle trainingen

Evenementen

Het hele jaar door organiseren we masterclasses. Dit zijn eenmalige, exclusieve bijeenkomsten met bijzondere sprekers, intrigerende casussen en hands-on workshops. Ook organiseren we elk jaar Het Taalcongres, ons jaarlijkse evenement voor communicatieprofessionals en journalisten. Volg je een eendaagse workshop tijdens onze Summerschool? Dan wacht je een bijzondere lesdag op een unieke locatie.

 

Werken via De Redactie

Zoek je een leuke tijdelijke opdracht, een vaste baan of een project om je op te storten? Voor onze opdrachtgevers in de mediabranche, communicatieafdelingen van grote bedrijven en (semi) overheidsinstellingen plaatsen we al ruim 20 jaar communicatietalenten en contentspecialisten op interessante functies en uitdagende projecten. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Verhalen van deelnemers

Blijf op de hoogte van onze trainingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand meer informatie over het trainingsaanbod, tips van docenten, acties en meer.

Ontvang de nieuwsbrief van De Redactie over ons trainingsaanbod.

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

Veelgestelde vragen over trainingen

Dat is simpel! Kies een training of leergang in de trainingsagenda en meld je aan via de button ‘Inschrijven’. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een automatische ontvangstbevestiging in je mail. De rest van de informatie (data, tijden, routebeschrijving) ontvang je uiterlijk 2 weken voordat de training begint. En twijfel je over de ene of de andere training? Bel ons, dan helpen we je graag verder.

Een combinatie van verschillende trainingen in een bepaalde volgorde en tijdsperiode noemen we een leergang. Wij hebben zelf aantal leergangen opgezet, maar je kunt natuurlijk ook zelf een leergang samenstellen. Dat doe je door minimaal drie trainingen tegelijk te boeken. De korting voor een leergang wordt automatisch zichtbaar als je je voor meerdere trainingen aanmeldt. De korting vervalt als je één van de trainingen annuleert, tenzij je kiest voor een alternatief. Ook hier geldt: twijfel je of je keuze goed aansluit, bel ons. We helpen je graag verder en/of nemen even contact op met de docenten.

In regio Amsterdam of  regio Utrecht. Onze trainingslocaties zijn nooit een standaard zaaltje. Wel van alle gemakken voorzien en goed bereikbaar met het ov en de auto. Volg je een training tijdens onze Summerschool? Dan nodigen we je uit voor een leerzame en sfeervolle dag op een fraaie locatie. Een op maat gemaakte incompany training voor jou en je collega’s kan natuurlijk overal in Nederland. Ook op een locatie buiten je werkplek.

Lees meer

Cursisten en trainer Maaike Huber bij de training Interviewen

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×