1
2
3
4
5
1

Factor C: Communiceren met projecten

Vergroot je impact als facilitator en adviseur. In de training Factor C: Communiceren met projecten leer zonder op de stoel van projectleider te gaan zitten, hoe je projecten communicatiever kunt maken.

Beschrijving

Training Factor C

Denk jij weleens: ‘Een anders gekozen projectdoel zou de communicatie verbeteren?’ Of: ‘hoe krijg ik communicatie goed ontworpen en uitgevoerd zonder dat ik alles doe?’ Factor C is een methode om met project- en beleidsteams communicatieprojecten te ontwerpen en uit te voeren. Met deze methode doorloop je beproefde stappen om dat echt samen te doen en de taken goed te verdelen. Dit maakt jou een betere en stevigere adviseur, omdat je communicatieprojecten beter begrijpt en ze beter op de omgeving laat aansluiten.

In deze training focussen we op twee belangrijke stappen: het project zelf ordenen, communicatief maken en goed laten aansluiten op anderen met een verbeterd aanbod en een passend verhaal. Ook krijg je tools mee om het krachtenveld te ordenen met een team en tot een gezamenlijke planning te komen.

Wat je kunt na de training

 • Je kunt een projectaanpak (of programma) met een team (en op termijn zelf) zo ordenen dat het geschikter is voor communicatie: begrijpelijker en daarmee toegankelijker.
 • Je krijgt tools mee om met projectteams ook het krachtenveld in kaart te brengen en te ordenen;
 • Een verbindend verhaal maken dat aansluit op de behoeften van een doelgroep en het beleid of project dat zich daaraan verbindt.
 • Teamleden meenemen in de gezamenlijke communicatieaanpak, door samen kanalen, middelen en stappen in kaart te brengen. Daarna is het ook makkelijker om taken te verdelen.
 • Hoe je, ook zonder de facilitator-rol te pakken, meer invloed kunt krijgen op de inhoud van projecten en beleid om ze geschikter te maken voor communicatie. Je krijgt hier inzichten en tools voor om deze in jouw eigen praktijk in te zetten.

Wat je van de training Factor C kunt verwachten

In deze eendaagse training maak je kennis met de belangrijkste stappen en werkvormen van de methode en oefent met de belangrijkste werkvormen. We zoomen ook in op onderdelen die je helpen om meer invloed op de inhoud van projecten/beleid te hebben die de communicatie verbeteren.

Je krijgt tips om een (project)aanpak snel te ordenen. Welke zaken moet je bijvoorbeeld scherp hebben om echt goed te kunnen communiceren? Hoe kom je tot de brokstukken van begrijpelijk beleid, met een ordening van doelen en resultaten die zich beter leent voor communicatie dan de meeste project- of programmaplannen die je doorgaans in je e-mail aantreft?

Je oefent met het effectieve stappenplan van Factor C voor een sterk project- of beleidsplan. Deze kennis kun je gebruiken bij intakes en advies, maar ook om de lead te nemen als facilitator van sessies. Ook besteden we aandacht aan het verstevigen van jouw rol als adviseur met de ervaring van vakgenoten.

Voor wie is de training bedoeld?

 • Communicatieadviseurs, senior of strategisch niveau
 • Medior-communicatieadviseurs die door willen groeien, breder willen werken

Voordelig leren bij De Redactie

Schrijf je je in voor meerdere trainingen, dan leer je nog voordeliger! Wanneer je je aanmeldt voor twee trainingen, of je schrijft je tegelijk in met een vriend of collega, dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. Schrijf je jezelf of anderen in voor drie of meer trainingen dan levert dat in totaal 8% voordeel op. De korting wordt automatisch toegepast in het winkelmandje op het moment dat je meer trainingen toevoegt. Zo stel je voordelig je eigen leertraject samen.

Extra voordeel voor ZZP-ers

Ben je zelfstandige? Dan krijg je bij De Redactie extra voordeel! ZZP-ers krijgen altijd 5% extra korting op ons hele trainingsaanbod met reductiecode ZZPDEREDACTIE.

Wat je vooraf moet weten

 • Je bent na deze training geen volleerde facilitator. Je leert het door het te doen. Daar is een beetje lef en vooral willen spelen voor nodig.
 • Een laptop is bij deze training noodzakelijk.
 • Wij geloven in de kracht van kleine groepen: er is een maximum van 10 deelnemers.
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Incompany training Factor C

Deze cursus is ook als incompany training te boeken. Op locatie of online. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij wilt.

Daan Goote
Client adviseur - iO
9,0

Het was als een soort taaltraining, na afloop had ik het gevoel een nieuwe taal onder de knie te hebben gekregen. Absoluut een aanrader voor wie met Factor C gaat werken.

Misja Boonzaayer
communicatieadviseur - op het puntje
10

Factor C van Jonas geeft nieuwe inzichten en schept overzicht, zodat er meer ruimte en tijd overblijft om goed communicatie advies te geven.

Vicky
Communicatieadviseur - ComPuls communicatie
8,0

Met Factor C leer je verder kijken dan alleen communicatie. Zo draag je vanuit je rol als communicatieadviseur bij aan beter beleid. De training is een mooie aanvulling op mijn bestaande communicatiekennis.

Martine Hemstede
Webredacteur/communicatieadviseur - Ministerie van OCW
8,0

Goede, praktische training. Vertaling naar je eigen werk moet je een beetje zelf doen. De trainer belooft gedurende het proces wel tips en advies

Monique Mooneb
Orgsanisatieadviseur en communicatiestrateeg - Moonen Communicatie
9,0

Super waardevol om in een notendop de Factor C training te doen voor gemeenten. Niet alleen gericht op participatie binnen gemeenten, maar juist ook om programmamanagers te helpen bij het neerzetten van een goed programma, zodat communicatie bijdraagt aan een eerlijke en transparant proces.

8,1

20 reviews

 • In overleg
 • Elke gewenste locatie óf online
 • Afhankelijk van de leerdoelen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Privacybeleid*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Daan Goote
Client adviseur - iO
9,0

Het was als een soort taaltraining, na afloop had ik het gevoel een nieuwe taal onder de knie te hebben gekregen. Absoluut een aanrader voor wie met Factor C gaat werken.

Misja Boonzaayer
communicatieadviseur - op het puntje
10

Factor C van Jonas geeft nieuwe inzichten en schept overzicht, zodat er meer ruimte en tijd overblijft om goed communicatie advies te geven.

Vicky
Communicatieadviseur - ComPuls communicatie
8,0

Met Factor C leer je verder kijken dan alleen communicatie. Zo draag je vanuit je rol als communicatieadviseur bij aan beter beleid. De training is een mooie aanvulling op mijn bestaande communicatiekennis.

De trainer

Jonas Bouwmans

Jonas Bouwmans
Meer over Jonas Bouwmans

Jonas Bouwmans is communicatiestrateeg, trainer en trekker van Factor C in de gemeente Amsterdam. Daarnaast voert hij jaarlijks trainingen en communicatiesessies uit bij andere organisaties. In 2007 maakte hij kennis met Factor C. Sindsdien heeft hij de methode mee helpen doorontwikkelen en eigen aanvullingen gegeven. Jonas haalt inspiratie uit andere vakgebieden als planmatig werken, organisatiekunde, […]
×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×