Trainingsdatum Datum overige dagen Locatie Tijd Venue Venue url
1
2
1

Podcast maken

Ontdek de kracht van audio! In deze praktische en interactieve training leer je van Andy Clark en Richard den Haring een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden.

Beschrijving

Training Podcast maken

Podcasts zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Audio wordt steeds meer gezien als een mooie (en vernieuwende) manier om verhalen te vertellen. Andy Clark en Richard den Haring maken je tijdens deze training Podcast maken wegwijs in het medium.

De voordelen van geluid:

 • Audio zorgt voor verbeelding en verwondering bij de luisteraar.
 • Door het gebruik van oordopjes of speaker, sluit de luisteraar zichzelf af en heeft zo een intense en intiemere beleving van het verhaal.
 • Een goede audiocompositie biedt de luisteraar op een onderhoudende manier een verdieping rond een onderwerp.

Veilig leren

Deze training wordt social distance proof aangeboden zodat we iedereen een veilige leeromgeving kunnen garanderen. Lees meer over ons protocol.

Wat kun je na de training Podcast

Je kent de kracht (en de beperkingen) van het medium podcast. Aan het einde van de training heb je samen met de andere deelnemers een podcast gemaakt van 10 minuten. Je kunt een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. En niet onbelangrijk: je hebt geoefend met het vertellen van een aantrekkelijk verhaal voor audio.

Wat je van de training Podcast maken kunt verwachten

Tijdens de training benoemen we aan de hand van geluidsfragmenten de belangrijkste do’s en don’ts van het maken van audioverhalen. We luisteren en ontleden diverse verhaallijnen en composities. Je ervaart wat een stem of interview kan toevoegen aan een verhaal. Bovendien leer je hoe je de luisteraar kan meenemen.

In het technische gedeelte van de training krijg je uitleg over het montageprogramma Audacity, leer je hoe je voice-overs kunt opnemen, welke microfoons goed werken en hoe je muziek kunt gebruiken als ondersteuning van je verhaal.

De deelnemers interviewen elkaar tijdens de training en gebruiken de input van deze gesprekken als basis voor hun podcast. Hoe begin je het verhaal? Wat laat je horen van het gesprek en wanneer gebruik je een voice-over? Hoe bouw je spanning op? Hoe rond je het verhaal af?

Voor wie is de training bedoeld?

Voor iedereen die wil ervaren hoe je zelfstandig audio kunt inzetten om een verhaal te vertellen aan je doelgroep. Deze training is met name interessant voor deelnemers die het gehele maakproces willen beheersen.

Voordelig leren bij De Redactie

Schrijf je je in voor meerdere trainingen, dan leer je nog voordeliger! Wanneer je je aanmeldt voor twee trainingen, of je schrijft je tegelijk in met een vriend of collega, dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. Schrijf je jezelf of anderen in voor drie of meer trainingen dan levert dat in totaal 8% voordeel op. De korting wordt automatisch toegepast in het winkelmandje op het moment dat je meer trainingen toevoegt. Zo stel je voordelig je eigen leertraject samen.

Extra voordeel voor ZZP-ers

Ben je zelfstandige? Dan krijg je bij De Redactie extra voordeel! ZZP-ers krijgen altijd 5% extra korting op ons hele trainingsaanbod met reductiecode ZZPDEREDACTIE.

Wat je vooraf moet weten

 • Neem je laptop en je telefoon met koptelefoon of oortjes mee naar de training. Voor de overige apparatuur wordt gezorgd.
 • Er is een maximum van 10 deelnemers. Bij minder dan 8 deelnemers werken wij met één van de trainers.
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.
 • De prijs van de training is inclusief het boek De kleine Podcasten voor Dummies, geschreven door Richard den Haring.

Incompany training Podcast maken

Deze cursus is ook als incompany training te boeken. Op locatie of online. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij wilt.

Marja Duin
Redacteur - Redactiekracht
8,0

Inspirerende introductietraining, waarmee je zelf direct aan het werk kunt.

Irina Hoffer
Redacteur - Gebarenrijk
8,0

De training was praktisch en effectief: in 1 dag de basistechnieken onder de knie krijgen om een podcast te maken. En naar huis met een podcast van vijf minuten. Top!

Hester Jansen
Webredacteur - Emesa Nederland b.v.
9,0

Richard en Andy zijn bevlogen podcastmakers die erin slagen om tijdens de eendaagse cursus hun enthousiasme aan de deelnemers over te brengen.

Mila van Wissen
Specialist Communicatie - Vivat
9,0

Leuke introductie op het medium podcast, gegeven door bevlogen makers!

8,6

14 reviews

 • In overleg
 • Elke gewenste locatie óf online
 • Afhankelijk van de leerdoelen


* Deze gegevens graag invullen

Wij gebruiken bovenstaande gegevens alleen om uw vraag te beantwoorden. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Voor meer informatie zie ons privacy statement.

Irina Hoffer
Redacteur - Gebarenrijk
8,0

De training was praktisch en effectief: in 1 dag de basistechnieken onder de knie krijgen om een podcast te maken. En naar huis met een podcast van vijf minuten. Top!

Hester Jansen
Webredacteur - Emesa Nederland b.v.
9,0

Richard en Andy zijn bevlogen podcastmakers die erin slagen om tijdens de eendaagse cursus hun enthousiasme aan de deelnemers over te brengen.

Mila van Wissen
Specialist Communicatie - Vivat
9,0

Leuke introductie op het medium podcast, gegeven door bevlogen makers!

De trainer

Andy Clark heeft meer dan 25 jaar ervaring als radiojournalist. Hij startte zijn carriere in Engeland bij BBC Radio. Vervolgens werkte hij geruime tijd in Hong Kong bij Radio Television Hong Kong en daarna bij RNW (De Wereldomroep).

Richard den Haring
Meer over Richard den Haring

Richard den Haring is podcasthost bij MakersRadio en oprichter van Studio Lijn 14. Om Nederlandstalige podcasts een podium te bieden heeft hij de website: podcastluisteren.nl opgericht.

Download (gratis) tips over podcast maken

Wil je graag leren hoe je een geweldige podcast maakt? Trainers Andy Clark en Richard den Haring geven alvast 5 tips.

PDF met tips die je op de website van De Redactie kunt downloaden

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

×
Direct contactBel me terug

 • De Redactie
 • Gooische Kaai 15
 • 1141TV Monnickendam

 • info@deredactie.nl
 • 0299 - 65 38 53
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
 • KVK: 36040811
×