1
2
3
1

De taal van social media

In no time super social. In deze praktische training krijg je van Elja Daae alle tips en tools in handen om effectiever gebruik te maken van Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

Beschrijving

Training De taal van social media

Hoe kun je tekst effectief inzetten op social media? Wat zijn de laatste trends als het gaat om effectieve content? Hoe gebruik je emoji? En hoe zorg je dat je met tekst al die visuele content versterkt? Je leert het tijdens de training De taal van social media van trainer Elja Daae.

In deze praktische training krijg je tips, tricks en tools om tekst nog effectiever in te zetten. Je leert wat in algemene zin werkt, maar ook wat je kunt doen om specifiek op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram meer effect te hebben.

Wat je kunt na de training

 • Je hebt meer inzicht in de werking van social media en wat de elementen zijn die een bericht succesvol maken.
 • Je leert berichten maken die aansluiten bij de doelgroep.
 • Je hebt inzicht in de verschillen tussen kanalen.
 • Links, afbeeldingen en video leer je slim combineren met tekst voor nog meer resultaat.
 • Je gaat stijlvormen inzetten om reacties op te roepen en je doelgroep te betrekken bij je content.
 • Je hebt volop inspiratie voor formats die reacties en likes opleveren.

Wat je van de training De taal van social media kunt verwachten

In deze interactieve training leer je effectief om te gaan met tekst op social media. We focussen ons op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter en kijken hoe je met tekst meer engagement en dus ook meer bereik genereert voor je berichten. Daarnaast krijg je handvatten om je creativiteit aan te spreken, en meer resultaat te behalen op social media. Er is veel ruimte voor oefening en feedback.

Aan de hand van vele voorbeelden bespreken we wat tekst krachtig maakt (en wat niet) en hoe je tekst kunt gebruiken om de boodschap van je video, afbeelding of link verder te versterken. Bovendien krijg je een aantal slimme formats aangereikt om keer op keer toe te passen.

Deze training is gericht op de dagelijkse praktijk. We sluiten elk onderdeel af met een opdracht en bespreken zoveel mogelijk gezamenlijk de ideeën en uitkomsten. De trainer denkt intensief met je mee bij het uitvoeren van die opdrachten, zodat je wat je leert daadwerkelijk kunt toepassen op jouw specifieke situatie.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze training is specifiek geschikt voor (web)redacteuren, tekstschrijvers, journalisten en voor communicatieprofessionals – zelfstandig of in dienst – die tekst aantrekkelijker en effectiever willen inzetten op social media en willen weten wat werkt op social. De training is ook geschikt voor eindredacteuren die socialmediaberichten van anderen moeten beoordelen op effectiviteit.

Voordelig leren bij De Redactie

Schrijf je je in voor meerdere trainingen, dan leer je nog voordeliger! Wanneer je je aanmeldt voor twee trainingen, of je schrijft je tegelijk in met een vriend of collega, dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. Schrijf je jezelf of anderen in voor drie of meer trainingen dan levert dat in totaal 8% voordeel op. De korting wordt automatisch toegepast in het winkelmandje op het moment dat je meer trainingen toevoegt. Zo stel je voordelig je eigen leertraject samen.

Extra voordeel voor ZZP-ers

Ben je zelfstandige? Dan krijg je bij De Redactie extra voordeel! ZZP-ers krijgen altijd 5% extra korting op ons hele trainingsaanbod met reductiecode ZZPDEREDACTIE.

Wat je vooraf moet weten

 • Je hebt voor deze training een laptop nodig. Het is ook fijn als je je smartphone bij je hebt.
 • Er is een maximum van 10 deelnemers.
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Veilig leren

Deze training wordt social distance proof aangeboden zodat we iedereen een veilige leeromgeving kunnen garanderen. Lees meer over ons protocol.

Video

Trainer Elja Daae vertelt je in deze video meer over de training. Klik rechtsonder in het beeld voor een vergrote weergave.

Incompany training De taal van social media

Deze cursus is ook als incompany training te boeken. Op locatie of online. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij wilt.

Aantal dagen Eendaagse training
Locatie Regio Amsterdam
Tijd 09.30 - 16.30, lunch is inbegrepen.
Niveau HBO+
Certificaat Ja
Liselotte Mackloet
Medewerker communicatie - Veiligheidsregio Utrecht
8,0

Leuke en praktische training!

Merel Kokhuis
Social media manager - Innoord
8,0

Heel prettig om enerzijds nieuwe dingen te leren en anderzijds de bevestiging te krijgen dat wat ik denk, doe en probeer juist is.

Ilse Assies
Zelfstandig communicatieadviseur - IlseDoet
9,0

Heldere training, informatie/oefeningen direct inzetbaar en maakt enthousiast om aan de slag te gaan.

Marieke Vos
Eigenaar - Vos verheldert
9,0

Een praktische training, met tips waar ik meteen mee aan de slag ben gegaan. Heel bruikbaar in mijn werk!

Martine Hemstede
Content lead - Knowl Solutions
9,0

Goede, praktische training over de taal van social media. Je kunt er gelijk mee aan de slag binnen je eigen organisatie!

8,6

20 reviews

 • 11 mei 2022
 • Eendaagse training
 • Regio Amsterdam
 • 09.30 - 16.30, lunch is inbegrepen.

 445,00 exclusief btw

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Liselotte Mackloet
Medewerker communicatie - Veiligheidsregio Utrecht
8,0

Leuke en praktische training!

Ilse Assies
Zelfstandig communicatieadviseur - IlseDoet
9,0

Heldere training, informatie/oefeningen direct inzetbaar en maakt enthousiast om aan de slag te gaan.

Martine Hemstede
Content lead - Knowl Solutions
9,0

Goede, praktische training over de taal van social media. Je kunt er gelijk mee aan de slag binnen je eigen organisatie!

De trainer

Socialmediapionier Elja Daae is trainer, spreker en adviseur. Onlangs verscheen haar nieuwste boek ‘Super social’ in de boekhandels. Ze werkte 5 jaar voor Nederlands grootste marketingblog, Frankwatching, waar ze o.a. verantwoordelijk was voor community management, de beoordeling van nieuwe bloggers en het uitbouwen van de socialmediakanalen.
×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 0299 - 65 38 53
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
 • KVK: 36040811
×