1
1

De online infographic

Data overzichtelijk en overtuigend weergeven. In deze training leer je van John Verhoeven alles wat je moet weten om zelf een eenvoudige maar effectieve online infographic te maken.

Beschrijving

Training De online infographic

Mensen zijn beelddenkers. Of je nu een website moet vullen, een persbericht publiceert of een onderzoeksrapport presenteert, er gaat niets boven een infographic om snel, begrijpelijk en toegankelijk je verhaal over het voetlicht te brengen. In de eendaagse training De Online infographic leer je om zelf een eenvoudige maar effectieve infographic te maken. Van het analyseren en ordenen van je informatie, tot het schetsen en realiseren van een online infographic die afgestemd is op je doelgroep.

Wat je kunt na de training De online infographic

 • Benoemen wat een goede infographic ‘goed’ maakt.
 • De juiste informatie uit je gegevens halen.
 • De essentie van je verhaal visualiseren.
 • In beeld denken.
 • Een eenvoudige infographic schetsen.

Wat je van de training De online infographic kunt verwachten

De training geeft een kort overzicht van de geschiedenis tot heel recente uitingen. Je gaat daarna stap voor stap aan de slag. Welk doel wil je bereiken, welke informatie heb je daarvoor nodig, en hoe maak je daar een visualisatie van? Je leert hoe je een ‘beeld-denker’ wordt, en wat ervoor nodig is om kennis over te brengen door je publiek simpelweg te laten kijken, in plaats van te schrijven of te vertellen.

Het creatieve proces wordt ontleed in diverse stappen, waarbij je zelf, soms samen de andere deelnemers in de groep, aan de slag gaat om iets te maken. Het schetsen en oefenen staat voorop. Je zult na afloop in staat zijn zelf een eenvoudige infographic te schetsen, en je weet hoe je een ontwerper kunt briefen en samen met anderen een complexe infographic kunt ontwikkelen.

Voor wie is de training bedoeld?

 • webredacteuren die een website moeten runnen
 • communicatieprofessionals die zelf uitingen maken en verspreiden
 • bloggers en auteurs die visuele vaardigheden willen opdoen

Voordelig leren bij De Redactie

Schrijf je je in voor meerdere trainingen, dan leer je nog voordeliger! Wanneer je je aanmeldt voor twee trainingen, of je schrijft je tegelijk in met een vriend of collega, dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. Schrijf je jezelf of anderen in voor drie of meer trainingen dan levert dat in totaal 8% voordeel op. De korting wordt automatisch toegepast in het winkelmandje op het moment dat je meer trainingen toevoegt. Zo stel je voordelig je eigen leertraject samen.

Extra voordeel voor ZZP-ers

Ben je zelfstandige? Dan krijg je bij De Redactie extra voordeel! ZZP-ers krijgen altijd 5% extra korting op ons hele trainingsaanbod met reductiecode ZZPDEREDACTIE.

Wat je vooraf moet weten

 • Het is voor deze training noodzakelijk om een laptop mee te nemen.
 • Er is een maximum van 10 deelnemers.
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Let op! Deze training is geen software cursus

Je gaat tijdens deze dag zelf met een infographic aan de slag. Je maakt kennis met enkele software tools. Toch is dit beslist geen softwaretraining. Daarvoor hebben de professionele tools in de regel een te steile leercurve. De gemiddelde redacteur heeft te weinig ervaring met professionele ontwerpprogramma’s. Dat is zonde van je tijd en energie. Wel ga je oefenen met enkele laagdrempelige online tools waarmee je zelf al gauw in staat bent een goede infographic te maken.

Veilig leren

Deze training wordt social distance proof aangeboden zodat we iedereen een veilige leeromgeving kunnen garanderen. Lees meer over ons protocol.

Incompany training De online infographic

Deze cursus is ook als incompany training te boeken. Op locatie of online. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij wilt.

Aantal dagen Eendaagse training
Locatie
Tijd
Niveau HBO+
Certificaat Ja
Marloes Reijenga
Eigenaar - Infotaal
8,0

Ik zou deze cursus zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in infographics. Je weet na afloop hoe het proces werkt, en welke tools je kunt gebruiken. Ik vond het een leuke en leerzame cursus. De docent had veel ervaring met infographics, liet veel voorbeelden zien en we hebben veel geoefend.

8,1

17 reviews

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marloes Reijenga
Eigenaar - Infotaal
8,0

Ik zou deze cursus zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in infographics. Je weet na afloop hoe het proces werkt, en welke tools je kunt gebruiken. Ik vond het een leuke en leerzame cursus. De docent had veel ervaring met infographics, liet veel voorbeelden zien en we hebben veel geoefend.

De trainer

John Verhoeven
Meer over John Verhoeven

John Verhoeven is een ervaren content-strateeg, auteur en trainer. Hij adviseert bedrijven en organisaties, en heeft succesvolle trainingen ontwikkeld op zijn vakgebied (content-strategie, content-creatie, visual storytelling).

Download (gratis) tips over het make van infographics

Het bedenken en (laten) maken van een infographic hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Met deze 5 tips van trainer John Verhoeven wordt het realiseren van een infographic al een stuk eenvoudiger.

PDF met tips die je op de website van De Redactie kunt downloaden

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 0299 - 65 38 53
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
 • KVK: 36040811
×