u bent hier: Home > Summerschool > Sophie leert filmen met haar smartphone in Summerschool

Sophie leert filmen met haar smartphone in Summerschool

GEPLAATST OP: 24 juli 2018

Sophie Verschoor werkt als redacteur bij Amsterdam UMC. Onlangs deed ze mee aan de Summerschool Smartphone videotraining

Wat zijn in jouw functie de grootste uitdagingen?

Omdat ik voornamelijk nieuwsartikelen schrijf, zijn tijdsdruk/prestatiedruk en deadlines halen mijn grootste uitdagingen.

Hoe kwam je terecht bij [De Redactie]?

Mijn directe collega volgt ieder jaar een Summerschool cursus bij jullie.

Waarom koos je voor deze Summerschool?

Ik ben al tien jaar lang professioneel aan het schrijven, het werd tijd ook eens wat nieuws te leren. Contentcreatie is veel meer dan alleen maar schrijven.

Waarom was de training voor jou relevant?

Sommige nieuwsitems lenen zich veel beter voor beeld dan tekst.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

Hoeveel er mogelijk is met je telefoon. Van filmen tot monteren, je hebt eigenlijk alleen je mobiel nodig. Inmiddels heb ik al een klein nieuwsitem voor het AMC gemaakt over de cao-acties. In een uurtje kon ik iets online zetten. (Uiteraard nog geen profi kwaliteit maar goed genoeg voor het intranet en al veel bekeken ook).

Wat vind jij de meerwaarde van een Summerschool t.o.v. een normale training?

In de zomer is het een stuk rustiger op kantoor en kun je makkelijker een dagje missen.

Wat vond je van de docent?

Pelpina verstond duidelijk haar vak. Dankzij haar was deze cursus voor mij een groot succes. Niet alleen heb ik ontzettend veel van haar geleerd, ze heeft me ook enthousiast gemaakt voor het maken van filmpjes. Ik ben de volgende dag meteen naar mijn leidinggevende gegaan om te vragen of ik wat vaker een filmpje mocht maken in plaats van een geschreven nieuwsitem en hij heeft me daar nu de ruimte voor gegeven. Te gek natuurlijk. Ik raad het iedereen aan zo af en toe weer eens iets nieuws te leren, je krijgt daar ontzettend veel energie van.

Bekijk hier alle Summerschool workshops >>