u bent hier: Home > Professional > Tobias Reijngoud

Tobias Reijngoud

Tobias Reijngoud (1970) is schrijver en journalist. Hij schrijft voor NRC Handelsblad, nrc-next en Trouw. Bij Uitgeverij Lias publiceerde hij begin 2013 Volgers & Vormers, een boek over de vraag waarom zijn dochter (4 jaar) eigenlijk naar school zou moeten. Wat is de bedoeling van het onderwijs? Eerder schreef hij Weten is meer dan meten, een bundel interviews met onder meer Herman Wijffels, Arnoud Boot, Abram de Swaan en Hans Achterhuis. Verder verscheen van hem Ontwikkelingshulp in 2 uur en 53 minuten en Het nieuwe bankieren. Dat laatste boek stond in de top-10 van beste boeken over politiek en economie van 2009. ‘Een snoeihard oordeel over het falen van bankiers’, aldus Ruud Lubbers in Trouw. Tobias publiceert over onderwijs, economie, ontwikkelingshulp en duurzaamheid. Aan de Hogeschool Utrecht geeft hij les in wetenschappelijk schrijven. Hij volgde de opleiding Journalistiek voor Academici aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Eerder studeerde hij af als geograaf aan de Universiteit Utrecht.

Boeken van Tobias Reijngoud


Weten is meer dan weten

Tobias Reijngoud - Weten is meer dan metenEconomisering is een trend in de samenleving. Bedrijven en banken denken vooral aan het maximaliseren van hun winst. Opleidingen worden afgerekend op het aantal leerlingen, waardoor de kwaliteit van het onderwijs plaatsgemaakt heeft voor kwantiteit. Zorginstellingen denken in zorgminuten en dreigen zo te verschralen tot zakelijke dienstverleners.

In ‘Weten is meer dan meten’ staat de vraag centraal wat er verloren gaat als marktwerking en financiële doelstellingen de toon aangeven. Journalist Tobias Reijngoud interviewde veertien spraakmakende opinieleiders en zocht met hen naar alternatieven voor de economische en financiële benadering.

Meer informatie en bestellen

5 tips voor informatieve en zakelijke tekst an Tobias Reijngoud

Trainingen en events van Tobias Reijngoud

Informatief en zakelijk schrijven