u bent hier: Home > Professional > Roel Kooister

Roel Kooister

Roel Kooister is een zeer ervaren beeldspecialist voor onderwijs, kunst en wetenschap. En ze is hulp in visuele zaken. Ze leidt discussies over het opzetten of herformuleren van beeldbeleid en ontwerpt korte en incompany opleidingstrajecten voor iedereen die niet geschoold is in vormgeving en visuals, maar voor wie beslissen over beeld wel tot de dagelijkse werkpraktijk behoort (o.a. voor verschillende ngo’s en startende ondernemingen zoals Staal & Roeland en Blink Educatie). Als beeldconsultant voor grotere bedrijven (o.a. Noordhoff Uitgevers) richt ze zich met name op de vraag hoe visuele aandacht voor hun organisatie wel en niet werkt, en hoe je merkentrouw organiseert met visuele middelen.

Roel is buitengewoon breed opgeleid. Ze is grafisch ontwerper maar heeft ook een master kunstmanagement (bedrijfskunde, muziekwetenschap, kunstgeschiedenis). Ze doceerde grafische vormgeving en illustratie en was jurylid van o.a. de Kunstbende en gastdocent aan verschillende kunstacademies o.a. Sint Joost in Breda. Roel volgde daarna een aantal masterstudies over leiderschap en studeerde in 2013 af als coach en psychotherapeut.

Roels workshops en trainingen zijn gebaseerd op energiek en ervaringsgericht leren met veel tijd voor het gezamenlijk beschouwen van ieders praktijkvoorbeelden. Zodat iedere cursist met meer inzicht en deskundigheid kan terugkeren naar z’n werk en zichzelf en collega’s vooruit helpt als het over verbeelding gaat.

Trainingen en events van Roel Kooister

Beïnvloeden met beeld