u bent hier: Home > Professional > Meike Huber

Meike Huber

Meike Huber (1972) is freelance journalist sinds zij in 1998 (cum laude) afstudeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht.
Ze publiceert artikelen (achtergrondverhalen, reportages, interviews, columns) in diverse kranten, tijdschriften en online media. Ze publiceert o.a. in Volkskrant Magazine, Het Parool, Linda., Trouw (bijlage De Verdieping), Marie-Claire, Viva, Flair, Intermediair, Margriet, JAN en Ouders van Nu. Meike werkt ook als redacteur bij NPO Radio 1 en het Televisie programma M.

Meike draagt haar kennis en ervaring ook graag over. Ze geeft les in verschillende journalistieke vakken bij [De Redactie] Trainingen, maar ook aan de Hogeschool van Utrecht en aan het ROC Amsterdam.

Cursisten over de docent:

‘Meike is erg ervaren en weet op een leuke, vlotte manier haar kennis over te dragen.’

‘Meike is een enthousiaste docente die veel duidelijke voorbeelden uit de praktijk geeft. Ze neemt voor iedereen goed de tijd.’

‘Meike kwam op mij niet alleen over als een goede, zeer ervaren tekstschrijver, maar ook als een enthousiaste docent. Ze paste het tempo en lesprogramma aan als dat nodig was, vertelde levendig over eigen ervaringen, leverde goede feedback en zorgde voor een prettige sfeer waarin iedereen zijn schrijfsels durfde te presenteren.’