u bent hier: Home > Professional > Geert Poort

Geert Poort

Geert Poort is zelfstandig trainer en schrijfcoach, gespecialiseerd in online communicatie. Hij schrijft en redigeert (web)teksten en adviseert bedrijven bij de inzet van online media. Geert is auteur van het Handboek webredactie.

Hij studeerde Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna werkte hij als redacteur bij tijdschriftuitgeverijen en was hij enkele jaren internetredacteur voor een universitaire site. Sinds eind jaren negentig brengt hij zijn activiteiten samen onder de noemer ‘Geert Poort Training en online communicatie’ (www.gpoort.nl).

Geert heeft ruime ervaring als trainer, voor zowel overheden als profit en non-profit organisaties. In 2015 publiceerde hij de geheel herziene editie van het Handboek webredactie. Het handboek geeft een uitgebreid overzicht van de kennis en vaardigheden die elke webredacteur in huis moet hebben.

Handboek Webredactie

Geert Poort - Handboek webredactie

Online communicatie is meer dan een goede website. Wie (nieuwe) klanten wil bereiken, benut ook social media, mobiele sites, apps en digitale nieuwsbrieven. Hoe haalt u het beste uit online kanalen en hoe stroomlijnt u de content? Het Handboek webredactie beantwoordt deze en andere vragen en geeft praktische adviezen aan webredacteuren en online communicatieprofessionals.

Het Handboek webredactie zoomt in op onder meer de volgende thema’s:

 

  • Webstrategie, webstructuur, contentstrategie
  • Schrijven voor het web
  • Schrijven voor Google
  • Schrijven voor social media
  • Schrijven voor mobiel
  • Conversiegericht schrijven
  • Tekstsoorten (nieuwsbericht, digitale nieuwsbrief, blog)

Het handboek is geschreven voor webredacteuren, webmanagers, communicatieprofesionals en anderen die een bijdrage leveren aan online communicatie. Ook is het geschikt voor hbo-studenten die zich voorbereiden op een functie als webredacteur of communicatieadviseur en voor deelnemers aan trainingen in Schrijven voor het web, Webredactie en Contentbeheer.

Meer informatie en bestellen

Geert Poort WordPress

Trainingen en events van Geert Poort

Webredactie compleet