u bent hier: Home > Opdrachtgevers > Referenties

Referenties

Vrouwen van NuHet magazine van Vrouwen van Nu is decennialang door enthousiaste, creatieve vrijwilligers van de vereniging onder leiding van een beroepskracht op het landelijk bureau met mooie artikelen gevuld. Hierdoor staat tot op de dag van vandaag de inhoud dicht bij de lezers. Tweeëneenhalf jaar geleden besloot ik om een deel van deze lange traditie te doorbreken. De eindredactie wilde ik uitbesteden. Op zoek naar een geschikte partner kwam ik bij [De Redactie] uit. Dat bleek een goede keus, zo goed dat ik een half jaar geleden ook hun bemiddeling voor een externe bladcoördinator inriep. In de gesprekken met [De Redactie] is goed geluisterd naar wat nodig is en meegedacht in de aanscherping van het profiel. Naast professionele kwaliteiten is de persoonlijke kleur die iemand meeneemt belangrijk om succesvol te kunnen werken in onze complexe vrijwilligersomgeving met landelijke en provinciale redacties. [De Redactie] heeft dat goed begrepen en heeft voor ons nodige maatwerk geleverd.

Carla Wijers,
directeur Vrouwen van Nu


HMC[De Redactie] heeft in de markt een goede naam. Het is voor ons hét adres als je snel een heel goed iemand wilt hebben. Recentelijk hebben we een vacature voor een Redacteur uitgezet. Ik vond het proces heel soepel en ben daar heel tevreden over. Ik kreeg snel verschillende CV’s aangeboden, van allemaal hele goede kandidaten. We hebben gekozen voor de kandidaat die het beste past bij de afdeling, en de fase waarin we nu zitten. Zij is verder energiek, out of the box, super grappig en met lef. Het is een brede redacteur en is dus zowel off- als online actief. We zijn erg tevreden en zouden [De Redactie] zo weer inschakelen.

Wendy Eelsing,
Manager Marketing en Communicatie Haaglanden Medisch Centrum

 


Noordhoff uitgevers

Noordhoff werkt samen met [De Redactie] op het gebied van detachering en inzet van editors en tekstredacteuren  ter ondersteuning van de afdeling Editing. Bijna alle gedetacheerden werken bij Noordhoff aan producties voor het Voortgezet Onderwijs, voornamelijk aan exacte vakken. De samenwerking met [De Redactie] verloopt altijd zeer soepel en de communicatielijnen zijn kort. De verwachtingen over en weer zijn helder en we hebben regelmatig contact over de gang van zaken. Waar nodig kan [De Redactie] snel schakelen. Voor de inzet van extra personeel denken ze graag mee en door hun grote netwerk kunnen ze snel voorstellen doen voor geschikte kandidaten. Het is zeer fijn dat De Redactie proactief meedenkt in personele vraagstukken en een grote mate van flexibiliteit toont. In de samenwerking ligt de focus altijd op een werkbare oplossing voor beide partijen.

Amanda Possel
Manager Editing Noordhoff Uitgevers

 


ANP

 

Het ANP werkt al vele jaren samen met bureau [De Redactie] en naar volle tevredenheid. Het bureau is in staat om snel en doeltreffend redacteuren met specifieke competenties te werven wanneer we die nodig hebben. Mede daardoor is onze flexibele schil altijd wendbaar genoeg om op acute noden en wensen van klanten in te spelen. Wat ons verder aanspreekt is dat de medewerkers van [De Redactie] zich zelf ook senang voelen en er wordt altijd prima gecommuniceerd. Recent hebben we [De Redactie] de werving laten verzorgen voor onze nieuwe kindernieuwsdienst en ook dat verliep vlekkeloos.”

Johan Groeneveld
Adjunct-hoofdredacteur van het ANP

 


 

[De Redactie] verzorgt voor ons al een aantal jaar de vertalingen van ons personeelsblad. De Mammoet Messenger wordt geschreven in het Engels en vervolgens vertaald in het Nederlands en Duits. [De Redactie] kiest voor dit vertaalwerk goede mensen uit, die verstand hebben van hun vak.

Wat ik ook erg waardeer is dat ze prompt reageren. Snel en professioneel. Een goede tussenpersoon met wie de samenwerking gestroomlijnd verloopt.

 

Marjolein van Herel
Senior Communications Advisor bij Mammoet Global Support B.V.


 

ConnexxionHet schrijven van een tender is een vak apart; de aanbieding moet naadloos aansluiten op de wens van de opdrachtgever en volledig voldoen aan de gestelde eisen. Ook moet de bidwriter een scherp oog hebben voor de uiteindelijke klant: de reiziger. Onze medewerkers moeten naast uitmuntende taalvaardigheden ook de beschikking hebben over uitstekende projectmatige vaardigheden en in staat zijn de boodschap krachtig over te brengen.
Het vinden van de juiste bidwriters heeft veel tijd gekost omdat we geen enkele concessie hebben gedaan aan de kwaliteit van de bidwriters op zowel taalvaardigheid als op persoonlijkheid. [De Redactie] heeft onze behoefte middels een diepte-interview helder gekregen en concreet vertaald naar de juiste kandidaten zonder concessies te doen aan kwaliteit. We zijn erg blij dat wij twee uitstekende bidwriters in dienst hebben kunnen nemen.

Erik Hogebrug
Manager Tenderteam Connexxion


FCB stimuleert en ondersteunt werkgevers en werknemers bij de ontwikkeling van het werk in de branches Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang. Via [De Redactie] hebben wij twee mensen ingehuurd om ons te ondersteunen bij vele communicatie activiteiten. Een medewerkster voor online activiteiten gericht op de ontwikkeling, beheer en onderhoud van website en sociale media. En een medewerkster als ondersteuning voor het communicatieteam (van 4 personen) voor de allerhande uitvoerende werkzaamheden. Wij zijn zeer tevreden. Deze twee mensen hebben in korte tijd onze organisatie en werkwijzen eigen gemaakt. Ze zijn enthousiast en werken hard.

Tjakko Hoeve
Manager bedrijfsvoering bij FCB

 


 

Fontys heeft [De Redactie] ingeschakeld voor het samenstellen, schrijven en redigeren van het corporate jaarverslag. In overleg met een communicatieadviseur van Fontys werden de teksten verzameld en door de redacteur van [De Redactie] desgewenst herschreven en geredigeerd. De samenwerking verliep uitermate soepel en professioneel. Na een eerste bezoek van de redacteur is het contact verder digitaal verlopen. Dat was efficiënt en effectief. Fontys is zodanig tevreden over de samenwerking dat voor het volgende jaarverslag met plezier weer gebruik gemaakt wordt van de diensten van [De Redactie].

Monique van Laar
Communicatieconsultant Fontys Hogescholen


Het centrale interne medium van de Belastingdienst is de ‘Beeldkrant’. Daarmee bedienen we een kleine 30.000 collega’s met nieuws en achtergronden. En vaste groep redacteuren van [De Redactie] schrijft regelmatig achtergrondartikelen voor de Beeldkrant. Voor de opdrachtverstrekking en -afhandeling hebben we een raamovereenkomst gesloten met De Redactie. Ondanks de ingewikkelde structuur van de Belastingdienst en de vaak complexe inhoud van het werk zijn verschillende redacteuren erin geslaagd zich vrij snel de materie eigen te maken. Ze opereren nu gemakkelijk in een politiek gevoelige omgeving, stemmen stukken af en kunnen de juiste, bedrijfsjournalistieke tone of voice vinden. Een volgende stap kan zijn om per redacteur te gaan specialiseren op onderwerp of thema binnen de Belastingdienst.”

Henk Jonkers
Eindredacteur Beeldkrant van de Belastingdienst


We onderhouden verschillende websites en daaraan gekoppeld ook alle social media kanalen. Dit alles heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt waardoor de belasting van de marketing-/ communicatieafdeling ook erg is toegenomen. Ik had al met [De Redactie] ervaring omdat ik via hen veel cursussen en workshops heb gevolgd. Daarbij viel op dat zij precies weten wat er speelt in de moderne media- en redactiewereld en de werkzaamheden daarin heel breed trekken. In het kennismakingsgesprek hadden zij maar een half woord nodig om precies te weten te komen wat en wie ik precies zocht. Vervolgens zijn zij gedegen op zoek gegaan naar een goede match en hebben na screening verschillende kandidaten voorgedragen. Uiteindelijk wist [De Redactie] iemand voor ons te vinden, die alles in huis had voor deze functie. Veel ervaring in soortgelijk werk, een voorliefde voor schrijven, en een meer dan gemiddelde kennis van en nieuwsgierigheid naar de mechanismen achter social media. Kortom: wij zijn erg tevreden!

Nelleke Vogel
Communicatie en Concept Manager DER KREIS