u bent hier: Home > Opdrachtgevers > RedactoGram

RedactoGram

Een stapel cv’s en vrijwel alle sollicitanten hebben goede papieren. Maar wie springt eruit voor de beschikbare functie? Met het RedactoGram kunt u de redactionele kwaliteit van een sollicitant laten toetsen. U zet het eenvoudig in naast uw eigen methoden en gespreksrondes.

Wat is het RedactoGram?

Het unieke RedactoGram is een bijzondere versie van het Enneagram. Deze test gaat uit van negen persoonlijkheidstypen. De resultaten van het RedactoGram leveren een ‘pincode’ op van typen die het gedrag van de kandidaat het meest beïnvloeden. Een goede eindredacteur zal bijvoorbeeld vaker een 1 (perfectionist) en een 2 (helper) in zich hebben. Een 3 (winnaar) daarentegen is ambitieus en gedreven. Eerder een hoofdredacteur dus. De combinatie van dominante typen geeft een helder persoonlijkheids- en competentieprofiel.

Hoe werkt het RedactoGram voor hr-professionals?

Door u geselecteerde (eventueel geanonimiseerde) kandidaten ontvangen een inlogcode voor de test
Kandidaten vullen de test online in
Op korte termijn ontvangt u van [De Redactie] een verslag met de resultaten en een interpretatie hiervan
Wilt u een uitgebreider profiel? Nadat uw kandidaat de test online ingevuld heeft, voeren wij een persoonlijk gesprek met hem/ haar. Het verslag van het RedactoGram wordt dan uitgebreid met conclusies uit dit gesprek en professionele en concrete aanbevelingen.

Hoe ziet de test eruit?

Het RedactoGram bestaat uit in totaal 45 vragen. Per vraag krijgt de deelnemer twee stellingen te zien. Telkens kiest hij voor de stelling die het meest op hem van toepassing is. Na afronding van de test wordt de score per type weergegeven en krijgt de deelnemer een beschrijving te zien van het ‘winnende’ type. Ook [De Redactie] ontvangt de resultaten van de test.

Het RedactoGram inzetten binnen uw organisatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het RedactoGram en tarieven? Neem dan contact op met Conny Meijssen van [De Redactie]: 0299-653 853 of c.meijssen@deredactie.nl

[De Redactie] als partner in uw werving- en selectieproces

Als hr-professional weet u alles over werving, selectie en binding van mensen. Toch kan het voorkomen dat u kennis over het redactionele vak mist. [De Redactie] bemiddelt al twaalf jaar lang redacteuren, communicatieprofessionals en online specialisten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij kennen het vak én de mensen. Een samenwerking in het werving- en selectieproces helpt u om de keuze te maken voor de beste kandidaat.