u bent hier: Home > Nieuws > trainingsnieuws > Incompanytraining > Nieuwe tone of voice voor Milieudefensie dankzij Merel Roze

Incompanytraining: Nieuwe tone of voice voor Milieudefensie dankzij Merel Roze

GEPLAATST OP: 8 oktober 2018

[De Redactie] Trainingen verzorgt naast open trainingen, ook incompanytrainingen aan bij diverse bedrijven en organisaties. Trainer Merel Roze verzorgt momenteel een incompanytraining bij Milieudefensie.

Merel RozeMerel Roze: ‘Toen ik gebeld werd door [De Redactie] of ik bij Milieudefensie op gesprek wilde gaan, was ik meteen enthousiast. Een organisatie begeleiden bij het goed neerzetten van een nieuwe tone of voice en tegelijkertijd hun online stukken verbeteren? Beter wordt het niet. Dat ik ook nog sympathiseer met de doelen van Milieudefensie, zeker in de nieuwe stijl, maakte het alleen maar aantrekkelijker. Ik was dus heel blij toen ze mij kozen.

We zijn nu een tijdje onderweg en het wordt alleen maar leuker. Ik werk met vier zeer leergierige mensen die hetzelfde doel hebben: betere online content met een toegankelijke uitstraling. Het gaat niet alleen om aantrekkelijke teksten schrijven voor een brede doelgroep, maar ook over online eindredactie. We hebben het over woordgebruik, over SEO, over tussenkoppen, call to actions, goede koppen en intro’s, over beeld en streamers. En ook over het vertellen van verhalen. Een heel breed palet dus, waarbij ik de kans krijg om veel kennis te delen.

De grootste uitdaging zit ‘m niet meer in hun schrijven en het vinden van de nieuwe toon; ik ben elke keer onder de indruk van hoe snel ze dingen oppakken en hoeveel beter het al is.  Ik denk dat het moeilijkste stuk nog moet komen: de rest van de organisatie meekrijgen in de nieuwe opzet. Nu plaatsen mensen zelf online stukken, maar straks moeten ze eerst langs eindredactie voor ze iets kunnen publiceren. Dat zal echt wel even wennen zijn. En mijn persoonlijke uitdaging? Ik moet ervoor zorgen dat vier eindredacteuren op dezelfde manier gaan redigeren – terwijl ze alle vier zo verschillend zijn. Leuk!’

Victor van den Belt is (senior) communicatieadviseur bij Milieudefensie: 

victor van den Belt MilieudefensieWat zijn we blij met Merel! Zij heeft ons zoveel geleerd. Met rust en humor en degelijke, opbouwende kritiek. Wij zijn vanaf dag 1 fan van Merel.

Wij hebben voor deze training gekozen, omdat we de eindredactie van onze webcontent willen professionaliseren en meer met 1 mond willen spreken (we doen de eindredactie met 4 mensen, vandaar).

Merel heeft ons de tools aangereikt om dat voor elkaar te krijgen. We deden eerst eigenlijk maar wat. Nu werken we vanuit dezelfde methodiek en gaan we vanuit een nieuwe flow werken. Ook onze eigen prestaties gaan met sprongen vooruit. Wij zijn, kortom, blije cursisten.

Ook een training volgen (met je collega’s)? Bekijk ons trainingsaanbod of neem voor een training op maat contact op met onze trainingsadviseurs Goof van de Winkel of Michiel de Zwart, op info@deredactietrainingen.nl of tel. 0299 653 853.