u bent hier: Home > Nieuws > Tips en trucs > Hoe krijg je meer views en interactie op je Facebookvideo?

Tips en trucs: Hoe krijg je meer views en interactie op je Facebookvideo?

GEPLAATST OP: 23 augustus 2017

Pelpina: ‘Facebookvideo is hot, en gaat behoorlijk succesvol de ‘strijd’ aan met koning video YouTube. Een onderzoek van SocialBakers geeft aan dat Facebook video’s zelfs 40% meer engagement hebben dan YouTube video’s. Ik heb inmiddels veel ervaring met het produceren en plaatsen van social video’s voor bedrijven, o.a. op Facebook, en heb ondertussen wat tips en tricks geleerd.’

Hoe krijg je meer views en interactie op je Facebookvideo?

Facebook videomarketing voor bedrijven:

Voor bedrijven, marketing- en communicatieprofessionals die net om het hoekje komen kijken bij Facebook Videomarketing: bij deze 5 basic tips van Pelpina voor het plaatsen van een Facebookvideo op je (bedrijfs-)pagina:

1. Maak de video boeiend

Dit is en blijft mijn nummer 1 videomarketing tip: de basis moet goed zijn. De basis is in dit geval je video. Je kunt nog zo’n groot marketingbudget hebben, als je video niet super krachtig is – en jouw doelgroep aanspreekt- heb je er helemaal niks aan. Veel meer tips over het maken van goede korte, krachtige video’s kun je onder andere lezen in dit artikel dat ik eerder geschreven heb.

2. Maak de video kort

Korte video’s: dat is zeker key in succesvolle videomarketing op Facebook. De gemiddelde Facebook video is 44 seconden lang (kort). SocialBakers heeft onderzoek gedaan naar de perfecte lengte voor video’s op Facebook…. 21 seconden!
Dat is een uitdaging, dat begrijp ik. Het is altijd lastiger om krachtige korte content te maken dan langere video’s. Maar het laatste wat je wilt, is dat mensen je video te kort kijken en jouw boodschap niet meekrijgen. Kort is key. Een uitdaging die ik leuk vind, en graag aanga!

3. Upload video direct op Facebook

Helaas zijn er nog veel bedrijven en communicatie professionals die doorlinken naar een YouTube video of een video op eigen website. Als je doel is om meer interactie en views te krijgen met je community, upload je video dan direct op je Facebook (bedrijfs-)pagina. Je Facebook video komt dan groot in beeld, en wordt automatisch afgespeeld (voor mobiele devices kun je dit eventueel uitzetten). Ook kun je fans taggen in je video, linken naar je Facebook pagina, en linken naar je website (aan het einde van je video).

4. Facebookvideo: zonder geluid

Facebook is, in tegenstelling tot YouTube, een stil medium. De meeste mensen scrollen door hun Facebookfeed heen zonder audio aan te hebben staan.  Sterker nog: meer dan 80% van de video’s die ik upload, wordt zonder geluid bekeken! Het is daarom van belang om een video te maken die ook zonder geluid goed te begrijpen valt. Dat kan bijvoorbeeld door middel van graphics, ondertiteling, en balken die de hele video in beeld zijn.

5. Houd Facebook videostatistieken bij

En het allerbelangrijkste? Experimenteer met je Facebook videomarketingstrategie: en kijk wat aansluit bij jouw Facebookcommunity. Wanneer zijn jouw Facebookfans online? Wat is de juiste videolengte voor jouw Facebookpagina? Welke visuals werken goed voor jouw Facebookgroep? Check regelmatig je Facebook videomarketingstatistieken (via je Facebookpagina) om een indruk te krijgen van de impact van je video’s. Verander eens van thumbnail, videolengte, plaatsing van de tijd, enz. Blijf experimenteren tot je het juiste format te pakken hebt!

Meer leren? Pelpina geeft op 7 december de training Videomarketing. Schrijf je in en doe mee!