u bent hier: Home > Nieuws > 5 ideeën voor een maffe / moeilijke schrijfopdracht

5 ideeën voor een maffe / moeilijke schrijfopdracht

GEPLAATST OP: 9 april 2019

Als je al jaren (professioneel) schrijft, weet je echt wel hoe je het een en ander krachtig en beeldend op papier moet krijgen. Toch loop je weleens vast en is de inspiratie soms ver te zoeken. Tip: geef jezelf elke dag een maffe schrijfopdracht. Een hardloper traint niet alleen zijn beenspieren. Een timmerman heeft meer nodig dan alleen spijkers en een hamer. Maak gebruik van alle mogelijkheden van de taal en verken die taal. Geef jezelf bijvoorbeeld een opdracht:

1. Schrijf een mailtje aan een collega en doe dat zonder woorden te gebruiken waar de letter e in zit.

2. Doe je ogen dicht en luister een tijdje naar de geluiden in je omgeving. Wat hoor je? Schrijf het op.

3. Kies een object in de kamer en schrijf hier een kort verhaal over. Je bestek blijkt een deel van een VOC schat te zijn uit de zestiende eeuw. Je telefoon blijkt een spionage gadget te zijn. Denk out of the box!

4. Schrijf alle regels in rijm.

5. Kies een willekeurige foto (bijvoorbeeld van Flickr) en schrijf daar een verhaal over.

Gebruik je zelf een moeilijke of maffe schrijfopdracht? We horen het graag!

 

Creatief schrijven

Tijdens de interactieve 2-daagse training Creatief schrijven gaan we op zoek naar de tips en trucs uit de literatuur. Daarnaast bestuderen we succesvolle reclamecampagnes en lezen we teksten waar we in het dagelijks leven mee bestookt worden. Welke beproefde schrijftechnieken kun je inzetten om de lezer nog meer te betrekken bij wat je wilt vertellen?

Met een schrijftechniek die we afkijken van Roald Dahl wordt een tekst over winterbanden of het halen van een griepprik een spannende aangelegenheid. En een oude Franse meester helpt ons om de lezer meer te betrekken bij wat je wilt vertellen. Met originele en prikkelende oefeningen wordt je klaargestoomd om je dagelijkse schrijfpraktijk creatiever aan te pakken.