u bent hier: Home > Nieuwsbrief > 4 tips voor online eindredacteuren

4 tips voor online eindredacteuren

GEPLAATST OP: 19 april 2017

De training Online eindredactie is nuttig voor ervaren webredacteuren en (online) eindredacteuren. Steeds meer mensen zijn online op hun mobiel of tablet. Dit veranderende kijk- en leesgedrag maakt het belangrijker dan ooit, dat content op alle devices goed leesbaar én passend is. Hierdoor verandert het werk van webredacteuren en online (eind)redacteuren aanzienlijk, want hoe weet je of een webpagina er ook goed uitziet op een smartphone? Hoe belangrijk zijn koppen, tussenkoppen, formulering? Hoe zet je Google naar je hand, beïnvloed je conversie, en maak je bewust gebruik van beeldtekst, opbouw en vorm?

Van docent Merel Roze krijg je hier alvast een aantal tips:

1. Bekijk alle pagina’s die je moet redigeren altijd ook op een mobiele telefoon. Of, voordat je nu rsi krijgt, zorg ervoor dat je een handig tooltje hebt om je pagina’s op je desktop ook in mobiele versie te bekijken. Of maak een mobiel sjabloon in Word met extra grote marges. Mobile first, schermwerkers!

2. Check als online eindredacteur als eerste kop, intro, tussenkoppen. Hier behaal je de grootste winst met de meeste kijkers.

3. Denk verder dan alleen in tekst. Wat kun je doen om de aandacht van de online lezer vast te houden? Heb je content die je kunt recyclen? Zijn er tweets of Instagram-foto’s over dit onderwerp die je op de pagina kunt gebruiken? Heb je beeld, video? Maak streamers, licht de interessante zaken uit.

4.  Maak meesterlijke microcopy!

Meer leren? Meld je aan en doe mee op 9 en 16 mei!