Wim Oppelaar is goed in ingewikkelde opdrachten

Leestijd: 2 minuten
Wim Oppelaar

In de rubriek Bemiddeld wordt een kandidaat van De Redactie geïnterviewd over zijn/haar bemiddeling bij een van onze opdrachtgevers. Dit kan gaan om (tijdelijke) versterking van een redactie of communicatieafdeling, een freelance klus, of om productie en coördinatie van content. Wim Oppelaar werd voor een aantal opdrachten bemiddeld.

Wat is je achtergrond, wat voor opleidingsniveau en werkervaring heb je?

Na omzwervingen via de studie Tropische Landbouw in Wageningen en vrachtwagenchauffeur in militaire dienst heb ik met veel plezier Moderne Nederlandse Letterkunde gestudeerd in Utrecht. Daarna heb ik een paar jaar voor een automatiseringsbedrijf gewerkt en een jaar voor de klas gestaan als docent Nederlands. Nu werk ik al weer jaren als freelance webredacteur en bedrijfsjournalist. Vooral voor overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst en ministeries. Maar ook voor banken en verzekeringsmaatschappijen.

Wat zijn voor jou de voordelen van zelfstandig ondernemer zijn?

Tja, toch het gevoel van vrijheid. Want hoewel mijn opdrachten vaak wat langer duren, zit ik niet vast aan een organisatie. Die vrijheid geeft vaak ruimte om bij een opdrachtgever verschillende klussen op te pakken. Ik ben niet gebonden aan een functieprofiel.

Wat zijn jouw kwaliteiten, voor welke klussen kun jij worden benaderd?

Ik ben nieuwsgierig en kan me snel verdiepen in een nieuw, ingewikkeld onderwerp. Dat is wat mij betreft ook de enige manier om informatie in eenvoudiger woorden te kunnen doorvertellen. Ik word blij als ik dan ook nog nauw kan samenwerken met andere disciplines zoals beeldredacteuren, inhoudelijk deskundigen en socialmediaspecialisten.

Wat zijn je ervaringen met de recruiters van De Redactie?

In 2003 werkte ik voor het eerst via De Redactie bij Kennisnet in Zoetermeer. Toen via Anke. En daarna volgden tal van andere opdrachten, later via Alwin en Wendy. De matching pakt opvallend vaak goed uit.

Bij wat voor bedrijf ben je recentelijk bemiddeld? 

In het voorjaar heb ik nog een korte opdracht gedaan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Landeninformatie van ambassades en consulaten migreren naar een nieuwe omgeving. Het was flinke klus met een strikte deadline. Daarom zocht de opdrachtgever mensen met ervaring bij de overheid en met cms Hippo. Inhoudelijk was de klus niet zo spannend, maar het was wel een mooie uitdaging om in korte tijd met een klein team iets voor elkaar te krijgen. En gezellig!

Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?

Mijn ervaring sloot aan en ik was snel beschikbaar. Kort daarvoor had ik bij een andere opdrachtgever (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) nog meegewerkt aan content over landen en Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland.

Als geld geen rol speelde, wat zou je dan willen doen/ worden?

Dan zou ik het liefst langere tijd in een stad in het buitenland wonen, het dagelijks leven daar observeren en erover schrijven.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×