Rietje Plugge start bij een oude bekende

Leestijd: 3 minuten

Rietje Plugge werd door De Redactie bemiddeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Welke opleidingen heb je gedaan en wat is je belangrijkste werkervaring?

Ik heb de opleiding hbo-opleiding Communicatie gedaan en succesvol afgerond. Daarna heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van online communicatie. Denk bijvoorbeeld aan SEO en webanalyse. Mijn belangrijkste werkervaring? Ik spreek dan liever in het meervoud, werkervaringen. De werkzaamheden waarmee ik de belangrijke eerste grondbeginselen binnen dit vakgebied leerde, waren die van de ANWB 2010-2012. Ik leerde inzicht te krijgen in hoe webcontent in elkaar dient te zitten, en ik leerde voor het eerst met een CMS te werken. Naast al die theoretische kennis van mijn opleidingen, was deze praktijkervaring meer dan welkom.

Wat zijn je sterkste eigenschappen?

Mijn sterkste eigenschappen zijn: doelgerichtheid, leergierig en ik werk het liefst gestructureerd en nauwgezet.

En wat zijn jouw uitdagingen?

Ik ontdek graag het onbekende. Voorbeeld: Er was een tijd dat ik weinig tot niets van HTML wist. Uiteraard wilde ik daar persé meer van weten. Ik heb mezelf daarin op eigen initiatief verdiept en pluk daar nu de vruchten van.

Bij wat voor organisatie ben je bemiddeld en wat houden jouw werkzaamheden precies in?

Momenteel ben ik als webredacteur bemiddeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Vraagt dit type opdrachtgever iets speciaals van jou als kandidaat?

RVO.nl vraagt zelfstandigheid en kennis van zaken. Dat merk ik aan alles, en dat bevalt mij prima. Ik kan echt zelfstandig te werk gaan met bepaalde projecten en tot nu toe ontving ik positieve feedback op mijn werk.

Kun je iets vertellen over je huidige werkomgeving? Wat vind je er fijn en waar moest je aan wennen?

Ik was al aardig bekend met mijn huidige opdrachtgever, omdat ik daar vanaf 2013 tot 2017 ook al werkte. Bij mijn terugkeer was er veel veranderd, maar toch voelde het vertrouwd aan toen ik veel oude collega’s weer zag. Waar ik aan moest wennen, was dat er niet veel tijd is om een nieuweling kennis te laten maken met de organisatie of de werkprocedures. Gelukkig kende ik zelf de organisatie al redelijk goed, maar ik kan mij voorstellen dat het voor een echte nieuweling misschien moeilijker is om zijn of haar weg te vinden.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

De opdrachtgever zocht een webredacteur met overheidservaring. Daarnaast was kennis van de RVO-organisatie en van het CMS Tangelo een pré. Gelukkig voldeed ik daaraan.

Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?

De Redactie benaderde mij met de vraag of ik voorgedragen wilde worden voor deze functie.

Waarom besloot je op deze vacature te solliciteren, en hoe heb je je voorbereid?

Zoals gezegd, was ik al bekend met RVO.nl en bovendien was ik, na 1,5 jaar afwezigheid, benieuwd naar hoe het er nu aan toe zou gaan. Ik ging er dan ook blanco in en liet de selectieprocedure over mij heen komen. Teruggrijpen op ‘hoe het vroeger ging’ wilde ik niet, nee, ik was vastberaden om er een nieuwe start van te maken. Een nieuwe start met een oude bekende, zo kan ik het wel het beste samenvatten.

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Heel positief als ik eerlijk ben. Ze handelden snel en accuraat. Ik hoefde nooit lang op enige terugkoppeling te wachten en de administratieve afhandeling verliep eveneens vlotjes.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Een tip? Tja, laat af en toe eens wat van je horen, ook al ben je niet direct op zoek naar werk. Houd het contact warm, houd ze op de hoogte van je werksituatie en ze vergeten je niet 😉

 

Wil jij ook door ons bemiddeld worden bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je nu in als kandidaat! Of bent u op zoek naar de juiste kandidaat voor een tijdelijke klus of vast dienstverband? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@deredactie.nl  of tel. 0299 653853.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×