Geen CMS heeft nog geheimen voor Mariëlla Pichotte

Leestijd: 3 minuten
Mariella pichotte

Mariëlla Pichotte is contentmanager en migratiespecialiste. De afgelopen jaren heeft zij haar bijdrage kunnen leveren aan grote en kleine migraties van websites naar volle tevredenheid. Voor De Redactie is zij momenteel bemiddeld als webredacteur bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Wat is ACM voor organisatie? Wat houdt je werk daar in?

ACM is de waakhond van het consumentenrecht. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor consumenten en bedrijven. ACM houdt toezicht op de mededinging, een aantal specifieke sectoren en het consumentenrecht. Consumenten kunnen bij ACM gratis informatie en advies krijgen.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom ben jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

ACM zocht een contentmanager die per direct kon beginnen en ervaring heeft met Tridion. Ik was de juiste persoon, omdat ik hier een jaar eerder ook heb gewerkt. Ik kende de organisatie en de collega’s. Voor ACM was het een voordeel dat ze mij niet meer hoefden in te werken en ik meteen mee kon draaien.

Wat zou je noemen als je sterke eigenschappen?

Ik vind snel mijn plek in een team en draai snel mee in de dagelijkse werkzaamheden. Mijn sterkste eigenschap als contentmanager is dat een CMS weinig geheimen voor mij kent. Uiteindelijk lijken ze allemaal op elkaar. Als ik eenmaal weet hoe de boomstructuur van de site in elkaar zit, dan draai ik zo mee met het team.

Hoe kwam deze bemiddeling van Mariëlla tot stand?

Ik kreeg een mail van De Redactie dat ze bij ACM opnieuw iemand zochten voor drie maanden. Twee jaar geleden heb ik ook al bij ACM gewerkt voor het toegankelijk maken van pdf’s. Dus toen ze mij weer vroegen zei ik meteen ja. Het was allemaal op korte termijn, maar gelukkig was ik beschikbaar.

Je hebt inmiddels ervaring opgedaan met het werken voor (semi) overheden. Moet je hiervoor bepaalde talenten of karaktereigenschappen bezitten?

Ik geloof niet dat je bepaalde talenten of karaktereigenschappen moet bezitten om te werken bij de overheid. Of misschien is het wel geduld, want je hebt te maken met veel lagen waar een beslissing langs moet gaan. Een wijziging in een procedure of werkwijze heeft een lange adem nodig.

Je bent zowel contentmanager als webredacteur. Wat zijn de grootste verschillen voor jou? 

Het grootste verschil is dat ik als contentmanager heel zelfstandig kan werken en snel kan schakelen. Ik heb niet te maken heb juridische afdelingen of lagen waarlangs wijzigingen eerst moeten gaan. Als webredacteur heb je met meer regels te maken en afdelingen die allemaal hun zegje moeten doen over een tekst. Wat natuurlijks logisch is, want je wilt geen fouten of onwaarheden op je site hebben. Je bent als contentmanager ook veel meer aan het puzzelen om een pagina zo optimaal en mooi op te maken.

Waar en hoe heb je De Redactie leren kennen?

Ik heb De Redactie leren kennen toen ik twee jaar geleden werd benaderd voor een klus bij ACM. Ze zochten iemand die pdf’s toegankelijk kon maken volgens de webrichtlijnen. Ik heb toen ruim een half jaar in Den Haag gezeten bij ACM en heel veel geleerd.

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Ik heb alleen maar positieve ervaringen. De recruiters zijn heel benaderbaar. Het mailcontact is heel fijn. Ik krijg bij hen echt het gevoel dat de kandidaten op de eerste plaats komen en het binnenhalen van een opdracht als tweede. Als er moeilijkheden zijn, dan proberen ze er alles aan te doen om het op te lossen.

Heeft Mariëlla een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Heel cliché, maar houd je oren en ogen goed open voor (leuke) vacatures. En tip de recruiters van De Redactie als je iets interessants hoort of ziet.

Ben jij ook op zoek naar een vaste baan of een tijdelijke opdracht in media of communicatie? Schrijf je dan in bij De Redactie of kijk bij onze actuele vacatures. Je kunt natuurlijk altijd voor meer informatie eerst met onze recruiters bellen op: 0299 – 65 38 53

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×