Leonore Pulleman werd bemiddeld bij Avans

Leestijd: 3 minuten

Leonore Pulleman is freelance tekstschrijver, (eind-)redacteur en (ghost)blogger. Sinds 2005 is zij eigenaar van Pulleman tekst & communicatie (binnenkort Tekstpartners.nl), samen met een collega. Ze verzorgt veel tekstwerk, van ghostblogs tot en met de totale redactie van een magazine. Ook verricht ze graag redactioneel werk op locatie, tussen collega’s.

Welke opleidingen heb je gedaan en wat is je belangrijkste werkervaring?

Vanuit een medisch-ondersteunende functie – en na het schrijven van enkele kinderboeken – kreeg ik zakelijke tekstopdrachten en startte mijn bedrijf. Ik schoolde bij via een universitaire opleiding tekst & communicatie in Tilburg. Naast mijn freelance opdrachten voor medische teksten en andere artikelen, werk ik graag ad interim. Eerder werkte ik na bemiddeling van De Redactie langere tijd bij PharmaPartners, nu in de redacteurenpool van Avans Hogeschool.

Wat zou je zelf noemen als je sterkste eigenschappen?

Flexibiliteit, een snelle leercurve, aanpassingsvermogen en empathisch vermogen.

En wat zijn jouw uitdagingen?

De ruimte vullen die vaak tussen grotere opdrachten valt. En werkomgevingen en collega’s weer verlaten na een interimperiode blijft lastig. Je bent onderdeel van een team geworden en dan is het echt afscheid nemen.

Bij wat voor organisatie ben je bemiddeld en wat houden jouw werkzaamheden precies in?

Bij Avans Hogeschool werk ik met collega’s aan redactionele opdrachten. We doen veel webredactie voor de website, het intranet en studentinfo. Avans is een grote organisatie (met 21 academies in 4 steden, 6 expertisecentra en 20 lectoraten, bijna 3.000 medewerkers en ruim 30.000 leerlingen). De opleidingsinformatie wordt constant aangepast en vernieuwd. Het cms van de website is redelijk complex, de huisstijlwijzer wijkt iets af van de standaardspelling en er is aardig wat kennis nodig om alle onderdelen van de organisatie te overzien.

Vraagt dit type opdrachtgever iets speciaals van jou als kandidaat?

Flexibiliteit. Soms werk ik hier een dag per week en nu werk ik de komende twee maanden vier dagen per week. Dat betekent dat ik mijn andere opdrachten wel eens moet uitbesteden, of na een werkdag een heleboel mails moet beantwoorden. Gelukkig is hier veel begrip voor als ik even iemand telefonisch te woord moet staan in verband met een andere opdracht.

Kun je iets vertellen over je huidige werkomgeving? Wat vind je fijn en waar moest je aan wennen?

De redactie zit in een grote kantoortuin. De bezetting wisselt van tussen twee en zes personen en ik kan met iedereen prima samenwerken. Verderop in de ruimte vinden veel (telefoon)gesprekken plaats en dat vraagt de nodige concentratie, maar dat went snel.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

Avans zocht een aanvulling op de redacteurenpool, voor vakanties en drukke periodes. De functie is heel passend voor mij als ervaren tekstschrijver die snel schakelt. Nieuwe materie maak ik mij over het algemeen snel eigen. We lezen hier elkaars teksten na en voorzien die van feedback. Dat doe ik bij mijn eigen bedrijf ook, met mijn collega. En het is natuurlijk ideaal dat Avans in mijn woonplaats Breda zit. Thuiswedstrijd!

Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?

Eigenlijk best lang geleden. Voor de zomer van 2017 ben ik al toegevoegd aan de pool en uiteindelijk ben ik begin juni 2018 ingewerkt en sindsdien regelmatig ingezet.

Waarom besloot je op deze vacature te solliciteren, en hoe heb je je voorbereid?

Ik zag de vacature op de website van De Redactie en kende Avans Hogeschool vanwege werkzaamheden voor de gemeente ’s-Hertogenbosch, waarbij Avans ook was betrokken.

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Prima, de intake is grondig, adequaat en ook heel persoonlijk. Vragen worden snel beantwoord en de match tussen mij en de opdrachtgever is steeds heel geslaagd.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Als zzp’er (bij vof Tekstpartners werken twee freelancers) is het heel fijn om periodiek een redactionele bureaufunctie te vervullen. De contacten met collega’s zijn verrijkend, je wisselt relevante kennis uit en leert van elkaar de nodige tips en trucs.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×