Kees Kaptein wordt graag bemiddeld bij de overheid

Leestijd: 2 minuten
kees kaptein

Eén ding zo veelzijdig mogelijk doen: zo zie ik mijn werk als redacteur, dat ik de afgelopen twintig jaar vooral bij de rijksoverheid gedaan heb. Van tweet tot speech, van persbericht tot blog en van eindredactie tot taalkundige check, ik laat de taal spreken voor mijn opdrachtgevers.

Wat zou je noemen als je sterke eigenschappen? En welke talenten kunnen nog wat ontwikkeling gebruiken?

Dat ik in elk onderwerp wel iets interessants zie, beschouw ik als mijn sterke eigenschap. Die zorgt ervoor dat ik meer wil weten en dat dan weer op een aantrekkelijke manier aan anderen wil laten weten. Dat maakt iedere opdracht leuk en uitdagend.

Je werkt namens De Redactie als webredacteur bij het ministerie van Financiën. Wat houdt je werk daar in?

Bij het ministerie van Financiën werk ik als redacteur voor het intranet Rijksportaal. Als redactie willen we het werk van de collega’s vaker naar voren brengen. Dat betekent schrijven over de begrotingscyclus, financiële markten en fiscale onderwerpen. Had ik een halfjaar geleden als echte alfa nooit gedacht.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom ben jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

Het was een combinatie van mazzel en ervaring. Ik ken het weerbarstige CMS van Rijksportaal van eerdere opdrachten en volgens mij heb ik daar niet zo heel veel concurrentie bij. Financiën zocht verder naar een doorgewinterde redacteur en ik kon mij met vele voorbeelden eenvoudig als zodanig presenteren.

Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?

De Redactie heeft de aanvraag binnengekregen, aan mij gedacht en mij vervolgens prima begeleid. Een prettig idee dat De Redactie het al met mij ziet zitten voordat ik op gesprek ga.

Je hebt inmiddels veel ervaring met het werken voor ministeries. Moet je hiervoor bepaalde talenten of karaktereigenschappen bezitten?

Oprechte interesse voor het werk dat de rijksoverheid doet, dat is het belangrijkste. Daar bouw je krediet mee op. Rijksambtenaren zijn trots op hun werk en ze doen dat werk uit maatschappelijke bevlogenheid. Met dat als uitgangspunt gaat de rest vanzelf.

Waar en hoe heb je De Redactie leren kennen?

De rijksoverheid werkt met rijksbrede aanbestedingen. Ik ben een ZZP’er die graag voor de rijksoverheid werkt en ik weet welke partijen in de raamovereenkomst zitten. Dan is het niet zo vreemd dat we elkaar hebben leren kennen.

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Met De Redactie heb ik altijd goed contact gehad. De samenwerking is steeds plezierig en professioneel. Bij deze opdracht van Financiën was dat niet anders.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Ga eens langs in Monnickendam. Voor een goed gesprek, voor een heldere uitleg over de mogelijkheden en voor een mooi uitzicht op de zeilbootjes op het Monnickendammergat.

Ben jij ook op zoek naar een vaste baan of een tijdelijke opdracht in media of communicatie? Schrijf je dan in bij De Redactie of kijk bij onze actuele vacatures. Je kunt natuurlijk altijd voor meer informatie eerst met onze recruiters bellen op: 0299 – 65 38 53

×
Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Gooische Kaai 15
  • 1141TV Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
×