Femke Nelissen werd bemiddeld bij de Universiteit van Amsterdam

Leestijd: 3 minuten

Femke Nelissen is 45 jaar en woont in Amsterdam. Na verschillende communicatie(advies)banen is ze in 2007 gestart als zzp’er. In totaal heeft ze nu zo’n 20 jaar ervaring in het communicatievak.

In die 20 jaar heeft ze op veel verschillende plekken gewerkt; van de Bijlmerbajes tot SNS en van een reclamebureau in Eindhoven tot het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Den Haag. Om er een paar te noemen.

Welke opleidingen heb je gedaan en wat is je belangrijkste werkervaring?

Ik heb de internationale variant van Bedrijfscommunicatie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast heb ik Journalistiek en Tijdschriftjournalistiek gedaan aan de Hogeschool Utrecht en verschillende schrijfcursussen, waaronder bij De Redactie.

Na mijn afstuderen ben ik direct bij een reclamebureau gaan werken. Hier heb ik in 2 jaar de ins en outs van het creatieve communicatieproces meegekregen. Voor mij was dit de perfecte basis voor de communicatie(advies)functies die ik daarna heb gehad.

Wat zou je zelf noemen als je sterkste eigenschappen?

Ik ben analytisch, kritisch, sociaal en collegiaal, loyaal en doelgericht.

En wat zijn jouw uitdagingen?

Ik zou me nog meer willen richten op coaching van (beginnende) redacteuren. Door ze aan te sporen wat meer hun creativiteit te gebruiken. Ook zie ik vaak dat redacteuren niet kritisch durven zijn op teksten die derden (collega’s van andere afdelingen) aanleveren. Dat vergt lef en overtuigingskracht, en jezelf durven zien als de specialist die weet hoe je de doelgroep het beste benadert.

Je bent door De Redactie bemiddeld bij de UvA als Eindredacteur. Wat houden jouw werkzaamheden hier precies in?

Mij is gevraagd om het webteam het komend halfjaar te begeleiden naar een nieuwe manier van werken. Dit doe ik in nauwe samenwerking met het Hoofd Marketing & Communicatie. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereiding van twee interactieve teamsessies.

De UvA-website krijgt binnenkort een nieuw design en de faculteit wil nu ook meteen de content flink aanpakken. Een groot deel van mijn pakket bestaat dus ook uit het optimaliseren en meten van (nieuwe) content. Aansluitend hierop ben ik bezig Google Analytics/Data Studio in te richten. Met deze laatste tool kan het webteam straks snel en makkelijk resultaten opvragen en presenteren. Als laatste stel ik voor de webredactie een redactieplan- en formule op.

Vraagt dit type opdrachtgever iets speciaals van jou als kandidaat?

Een flinke dosis analytisch vermogen, redactie- en werkervaring. Alles wat ik in mijn loopbaan tot nu toe heb gedaan, komt hier van pas.

Kun je iets vertellen over je huidige werkomgeving? Wat vind je fijn en waar moest je aan wennen?

Leuke collega’s, informele sfeer en het hoofd van de afdeling geeft veel vertrouwen aan medewerkers.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

De opdracht is veel meer dan ‘simpel’ teksten redigeren. In een proefopdracht heb ik laten zien dat ik kritisch en in heel brede zin kijk naar de plaats en functie van een webtekst. Samen met mijn (commerciële) ervaring met grote contentmigratie- en optimalisatieprojecten heeft dat de doorslag gegeven.

Waarom besloot je op deze vacature te solliciteren, en hoe heb je je voorbereid?

De Universiteit van Amsterdam is natuurlijk een mooi, gerenommeerd instituut. Maar het was vooral de inhoud van de vacature die mij aansprak. Ik was toe aan een volgende stap waarin ik meer van mijn kwaliteiten zou kunnen inzetten. Dat is dankzij een heel prettig gesprek en een geslaagde proefopdracht gelukt.

Waar en hoe heb je De Redactie leren kennen?

Ik ontvang al heel lang de nieuwsbrief, heb cursussen bij jullie gedaan en ik ken Merel Roze die voor jullie werkt als docent. 🙂

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Zeer positief. Zij wilden net zo graag als ik dat ik bij de UvA aan de slag zou kunnen. Ook nu ik er aan het werk ben, blijven ze betrokken door af en toe een appje of mailtje te sturen.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Volgens mij is het goed om jezelf te blijven vernieuwen en uitdagen, dus doe vooral ook een of meer van hun cursussen.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×