Snelle bemiddeling van Erwin Timmermans bij AVS

Leestijd: 2 minuten
Erwin Timmermans

Erwin Timmermans is een communicatiemedewerker met ruime ervaring in de wereld van beeldbankfotografie. Naast zijn dagelijks werk is hij hobbymuzikant en actief in vrijwilligerswerk (vaak op het vlak van communicatie).

Wat zou je zelf noemen als je sterke eigenschappen?

Ik ben oplossingsgericht en blijf in de rust, ook wanneer dingen anders gaan dan gepland.

Je was namens De Redactie bemiddeld bij AVS als medewerker vormgeving en data entry. Wat hielden je werkzaamheden daar in?

De Algemene Vereniging Schoolleiders is een vakbond en belangenorganisatie voor leidinggevenden in het onderwijs. Mijn voornaamste taken bestonden uit het up-to-date houden van de website en het verzorgen van de wekelijkse e-mail nieuwsbrieven.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

Door het plotseling uitvallen van een medewerker, was de AVS op zoek naar iemand die per direct in het gat kon stappen. Mijn werkervaring sloot goed aan en ik bezit de nodige technische kennis waardoor ik de werkzaamheden kon oppakken.

Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?

De Redactie belde mij op met de vraag of ik interesse had in deze baan. Ik was direct enthousiast en al heel snel kon ik op gesprek komen en nog dezelfde dag kreeg ik te horen dat ik was aangenomen.

Je hebt inmiddels werkervaring opgedaan in diverse vakgebieden, van communicatiemedewerker tot beeldbewerking, bij uiteenlopende organisaties. Welk vakgebied ligt je het meest? 

Het vakgebied van communicatiemedewerker spreekt mij het meest aan en ik zie veel mogelijkheden om hier verder in te kunnen groeien. Mijn kennis van beeldbewerking is een extra plus, dat komt altijd wel van pas.

Waarom besloot je op deze vacature bij AVS te solliciteren, en hoe heb je je voorbereid?

Het soort organisatie spreekt mij aan en de werkzaamheden leken mij interessant. Ter voorbereiding op de sollicitatie heb ik de website en van de AVS en ook informatie op LinkedIn bestudeerd om een goed beeld van de organisatie te krijgen en de personen met wie ik in gesprek zou gaan. Vervolgens heb ik een aantal vragen opgeschreven die ik tijdens het gesprek zou willen stellen.

Waar en hoe heb je De Redactie leren kennen?

Ik ken De Redactie van een eerdere vacature die ik via een job-alert vond en mij interessant leek. Toen ik besloot hierop te reageren kwam ik bij de website van De Redactie uit.

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Ik heb de bemiddeling als heel positief ervaren. Twee weken na mijn eerste contact met De Redactie was ik al aan het werk! Het is ook fijn dat de recruiter de tijd neemt om met de kandidaten persoonlijk kennis te maken.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Zorg dat je pen en papier bij je hebt op het sollicitatiegesprek. En natuurlijk een paar goede vragen!

Ben jij ook op zoek naar een vaste baan of een tijdelijke opdracht in media of communicatie? Schrijf je dan in bij De Redactie of kijk bij onze actuele vacatures. Je kunt natuurlijk altijd voor meer informatie eerst met onze recruiters bellen op: 0299 – 65 38 53

×
Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Gooische Kaai 15
  • 1141TV Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
×