Elske Koopman werd bemiddeld bij Aedes

Leestijd: 2 minuten
Elske Koopman

In de rubriek Bemiddeld wordt een kandidaat van De Redactie geïnterviewd over zijn/haar bemiddeling bij een van onze opdrachtgevers. Elske Koopman werd als tekstredacteur bemiddeld bij Aedes.

Wie is Elske Koopman? Kun je je in twee zinnen voorstellen?

Ik ben Elske Koopman, journalist, met politiek als specialiteit, maar voor een artikel over een mooi bouwproject, een reportage of een ander leuk artikel ben ik altijd te porren. Ik hou van nieuws, dubbele bodems vinden, proefballonnen doorprikken en schrijven: ouderwets op papier, maar ook online en op social media.

Je werkt namens De Redactie als tekstredacteur bij Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Wat houdt je werk daar in?

Bij Aedes schrijf ik berichten voor de website, ik hou diverse dossiers bij en ik schrijf ook voor Aedes-Magazine. Het is veel schrijven, maar ook meedenken over wanneer het beste moment is om met een bericht of artikel te komen. Heel divers.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom ben jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

De opdrachtgever zocht een journalist die ervaring had bij belangenbehartigers en met on- en offline media. Er is nauwelijks nog een content management systeem met een geheim voor me, ik heb heel veel voor kranten en bladen geschreven en ik ken de sector al uit mijn werkverleden. Daarom was ik de juiste persoon voor deze klus.

Je hebt een journalistieke achtergrond. Komt dat juist van pas of is het soms ook hinderlijk voor het werk op de communicatieafdeling van een branchevereniging?

Mijn journalistieke ervaring komt hier goed van pas. Ingewikkelde materie helder beschrijven, nadenken over invalshoeken en vormen van berichten en artikelen en hoe breng je iets en voor wie.

Kun je iets vertellen over hoe deze bemiddeling tot stand kwam?

Ik zag de functie van De Redactie voorbijkomen. Ik ontving al jaren de nieuwsbrief, maar had verder eigenlijk nooit iets met De Redactie gedaan. De omschrijving van de functie ‘zeer ervaren on- en offline tekstschrijver voor belangenbehartiger’, was me op het lijf geschreven. Ik heb meteen geschreven en nog geen 15 minuten later hing De Redactie aan de lijn of ik op gesprek wilde komen. Een week daarna had ik een gesprek bij Aedes en voor ik goed en wel de deur uit was al een eerste LinkedIn-verzoek van één van mijn huidige collega’s.

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met De Redactie?

Snel en goed. Binnen een week een klus en een maand later de vraag of ik wilde blijven.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Wees jezelf en vertrouw op je ervaring. Dan komt uiteindelijk met een beetje hulp de juiste functie wel bij je terecht.

Ben jij ook op zoek naar een vaste baan of een tijdelijke opdracht in media of communicatie? Schrijf je dan in bij De Redactie of kijk bij onze actuele vacatures. Je kunt natuurlijk altijd voor meer informatie eerst met onze recruiters bellen op: 0299 – 65 38 53

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×