Opdrachtgever ECP blij met duizendpoot Colette

Leestijd: 5 minuten

Colette Mulder, 45 jaar, is webredacteur en contentmanager, en sinds 2004 kandidaat van De Redactie. ‘Als zelfstandige werken bevalt me heel goed. Ik houd van de variatie, zowel wat betreft de inhoud van opdrachten als de opdrachtgevers. Ik neem steeds weer mijn kennis en ervaring mee, en leer dan weer verder op een nieuwe werkplek. Al vind ik een laatste werkdag bij een opdrachtgever vaak wel lastig hoor, omdat ik weer van leuke mensen afscheid neem, dat is wel eens even slikken.’

Welke opleidingen heb je gedaan en wat is je belangrijkste werkervaring?

Na mijn opleidingen Tolk/Vertaler Frans en Russisch aan de Hogeschool Maastricht, en Cultuur en Communicatie aan de VU heb ik steeds naast mijn werk wel een opleiding of cursus gedaan, van journalistiek tot assertiviteit. Ik vind het heerlijk om te blijven leren. In het schrijfwerk dat ik doe draait het naast goed taalgebruik en sterke tekstopbouw vooral om psychologie en menselijk gedrag, wat ik heel boeiend vind. Ik lees er graag over, heb in 2016 met een coach een boek over belemmerende overtuigingen geschreven, in 2017 de opleiding ‘Familieverhalen en biografieën schrijven’ aan de Schrijversacademie gevolgd, en dit najaar start ik met een coachingsopleiding. Ook het effect van ervaringen en gedachtes op gezondheid interesseert me erg. Ik heb daarom onder meer de opleidingen ‘Holistische gezondheidstherapie’ en ‘Effectieve intuïtie’ gevolgd.

Wat zou je zelf noemen als je sterkste eigenschappen?

Nieuwsgierig, creatief, integer, hulpvaardig, relativerend, positief denken, empathisch, zowel denken als doen, zowel de diepte in als met een metavisie kijken.

En wat zijn jouw uitdagingen?

Ik vind heel veel dingen leuk en interessant, waardoor ik soms ineens merk dat ik eigenlijk veel te veel doe. Vorig jaar volgde ik de opleiding ‘Familieverhalen en biografieën schrijven’, gaf ik taalcoaching aan een Marokkaanse, nam ik deel aan een serie van acht familieopstellingen en oh ja, ik werkte nog drie dagen per week…  Sinds mijn vakantie in mei, waarin ik ook een retraite heb gedaan, verbind ik me bewust niet meer aan allerlei langlopende activiteiten, waardoor ik meer ruimte heb voor mijn eigen rust en spontane afspraken.

Je bent door De Redactie bemiddeld bij de ECP als webredacteur. Wat is dit voor organisatie en wat houden jouw werkzaamheden er precies in?

ECP, Platform voor de InformatieSamenleving, is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over de impact op en verantwoorde toepassing van nieuwe technologieën in de Nederlandse samenleving. Ik zet me er specifiek in voor alle communicatie rondom veilig internetten: ik beheer de website Veiliginternetten.nl, de sociale media, de nieuwsbrief en de mailbox. En ik werk nu vooral aan een flink project: de aankomende release van de website. Daarvoor ben ik nu achter de schermen druk bezig met de content. Ik ben het CMS aan het doorspitten, content aan het actualiseren, uitbreiden en verwijderen, een hele klus met circa 600 pagina’s. Ik ben er de enige webredacteur voor veilig internetten en werk nauw samen met de projectleider. Ook gaan we op termijn verder kijken naar de communicatiestrategie voor het onderwerp.

Vraagt dit type opdrachtgever iets speciaals van jou als kandidaat?

Met betrekking tot de soort opdracht zocht de opdrachtgever iemand die eerder aan een vergelijkbaar groot project gewerkt heeft.

Kun je iets vertellen over je huidige werkomgeving? 

Ik ervaar veel autonomie, vertrouwen in de organisatie en daardoor veel veiligheid. Het gaat niet om je zichtbare aanwezigheid, maar om je output, transparantie en communicatie. Ik sta daar zelf erg achter, ik geloof er sterk in dat mensen daardoor gezond blijven en erg productief en samenwerkingsgericht zijn. Wennen moest ik aan de gebruikelijke dingen bij een nieuwe opdracht. Denk aan het ontdekken van de werkwijze en indeling van het CMS en andere systemen, het leren kennen van de namen, gezichten en functies van collega’s, de doelstellingen en structuur van de organisatie, en ook simpele dingen zoals de werkwijze van de scanner en waar de koffie te vinden is. Ik heb niet aan specifieke dingen hoeven te wennen.

Waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

Er werd een rustig, gelijkmatig, benaderbaar persoon gevraagd met pit die in het diepe durft te springen, zelfstandig werkt, en constructief kritisch is, ook op eigen werk. En iemand die verder kijkt dan alleen het schrijven en plaatsen van teksten, en meedenkt over verbeteringen en functioneel beheer van de site.

Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?

In mei had ik een opdracht afgerond waarvoor De Redactie me ook had bemiddeld. Ik ben met vakantie gegaan en begin juni heb ik even laten weten weer met een fris hoofd terug te zijn. Nog diezelfde dag kreeg ik de vraag of ik interesse had in de opdracht bij ECP. En half juni begon ik er, het is heel snel gegaan!

Waarom besloot je op deze vacature te solliciteren, en hoe heb je je voorbereid?

Het type opdracht sprak me aan: het gaat om informatievoorziening met een maatschappelijke relevantie. Het spitwerk, puzzelen, doorvoeren van verbeteringen en opruimen van content geeft me een lekker gevoel. En het is een platte, informele organisatie waar je erg zelfstandig werkt, en de autonomie en het vertrouwen voelt, wat leidt tot een gevoel van vrijheid en flink ervoor willen gaan.

Waar en hoe heb je De Redactie leren kennen?

Dat is heel wat jaren geleden. Als ik het me goed herinner heeft De Redactie me in 2004 geplaatst bij PwC, toen nog PricewaterhouseCoopers geheten. Volgens mij heb ik het bureau leren kennen via de vacaturepagina van een website als Villamedia.

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Heel persoonlijk. De Redactie luistert en observeert goed, waardoor de slagingskans van het matchen heel hoog is. Ik heb in mijn functie bij PwC en bij het Reumafonds ook als opdrachtgever aan tafel gezeten met De Redactie. Ik wilde toen graag zzp’ers inschakelen voor een grote contentklus vanwege de bouw van een hele nieuwe website. De selectie was toen ook raak, via De Redactie kregen we heel capabele en prettige mensen en is de klus heel goed verlopen.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Ingeschreven blijven staan! En vooral heel helder zijn in wie je bent en wat je zoekt, want dan is de kans het grootst dat De Redactie je kan plaatsen bij op dat moment de meest geschikte opdracht.

 


Inge Eekhout van ECP over de bemiddeling van Colette

Inge EekhoutOns eigen wervingstraject leverde niet op wat we hoopten. De toenmalige vertrekkende redacteur heeft ons op de diensten van De Redactie gewezen. Na mijn mailtje naar Anke hing zij al snel aan de telefoon. Ze gaf direct meer duidelijkheid in hoe De Redactie een rol kon spelen. Het kennismakingsgesprek was ook snel ingepland. Fijn, want we zaten inmiddels best een beetje op hete kolen. Het was een prettig gesprek dat meteen veel vertrouwen schepte in de dienstverlening, wat rust gaf aan onze kant. Een week later hadden we de profielen van 3 redacteuren in onze mailbox en de afspraken met hen waren ook ultiem snel geregeld!

Kort door de bocht zochten we een leuk en spontaan type met ervaring in het schrijven van webcontent en het beheren van sociale media kanalen. Iemand die zelfstandig werkt maar ook een teamspeler is. Iemand die eigen initiatief toon en meedenkt over hoe ons platform zich verder kan ontwikkelen en hoe de doelgroep goed bereikt en bedient kan worden. Die de handen uit de mouwen steekt wanneer nodig. En vooral ook iemand waarmee ik kan samenwerken.

Het eerste gesprek dat we met Colette hadden was heel open en spontaan. We kregen als snel het gevoel dat zij mooi past binnen de groep mensen werkzaam bij ECP. Bovendien sloot haar cv aan bij de functieomschrijving.

Ik ben heel blij met Colette. Ze pakt de rol van redacteur van Veiliginternetten.nl met verve op. Ze werkt hard en levert op. Ze werkt bovendien heel secuur, schrijft al haar vragen op, en staat open voor alle feedback. Ze heeft zich het cms zeer snel eigen gemaakt en weet waarde toe te voegen door kritisch te zijn op bestaande teksten. Ook de sociale media zijn in goede handen.

Wil jij ook door ons bemiddeld worden bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je nu in als kandidaat! Of bent u op zoek naar de juiste kandidaat voor een tijdelijke klus of vast dienstverband? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@deredactie.nl  of tel. 0299 653853.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×