Kees Pijnappels

Leestijd: 2 minuten

Kees Pijnappels is hoofdredacteur van de Persdienst

Waarom mogen mensen jouw blad/krant niet missen?

De regionale krant biedt onze lezers het beste van drie werelden: al het relevante nieuws uit hun directe omgeving plus dagelijks een overzicht van het belangrijkste nieuws uit Nederland en de wereld, voorzien van duiding, achtergrond en context. Daar bovenop een grote hoeveelheid ‘life style-kopij’ over uiteenlopende thema’s zoals gezondheid, financiën, wonen, reizen etc.

Wat was het best verkochte nummer onder jouw leiding?

Dat zal een zaterdag geweest zijn. De Persdienst fungeert als de landelijke redactie van de regionale kranten van Wegener en MGL. We voorzien ook de kranten van HDC van verhalen. In totaal verzorgen we het algemene nieuws voor kranten met een gezamenlijke oplage van circa een miljoen. Dat zijn vooral abonnementen. In het weekend komen daar de zaterdagabo’s bij.

Welke gasthoofdredacteur zou van jou voor één nummer de scepter mogen zwaaien?

Koningin Maxima. Dan zouden we de oplages voor één dag kunnen verdubbelen. Als zij niet wil, mag haar man natuurlijk ook.

Als je geen hoofdredacteur was, wat zou je dan willen zijn?

Kampeerboer in Frankrijk of rechercheur.

Van welke collega-journalist of bladenmaker kun jij nog iets leren?

Van zowel onze oudste als van onze jongste collega. De eerste omdat hij ons helpt herinneren dat de traditionele normen en waarden in de journalistiek nog altijd essentieel zijn. De laatste omdat die ons leert dat we onze verhalen op een andere manier moeten vertellen om jonge lezers te bereiken.

Maak de volgende zin af: ’Printmedia hebben ook in de toekomst bestaansrecht omdat ….’

….ze de consument een relatief rustpunt bieden in een samenleving waar informatie steeds sneller rond gaat. En naarmate we steeds meer schermpjes om ons heen verzamelen wordt het comfortabele ‘slow-paper’ alleen maar luxer en plezieriger.

Welke vraag zou je jouw meest trouwe lezer willen stellen?

Weet je nog welke verhalen je vandaag in de krant hebt gelezen? Ik vind dat we dagelijks een aantal verhalen moeten brengen die blijven hangen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Probeer maar eens om negen uur ’s avonds de onderwerpen van het 8-uurjournaal op te noemen.

Hoe ziet jouw merk er over vijf jaar uit?

Over vijf jaar voorziet De Persdienst alle regionale kranten in Nederland van algemeen nieuws, achtergrond en special-interestkopij. Zowel print als digitaal.

Welk andere krant beveel jij anderen van harte aan?

Vrijwel alle Nederlandse kranten zijn van een hoog niveau en het lezen meer dan waard. Maar zo nu en dan een uitstapje naar The New York Times en The Guardian is heel leerzaam.

Aan welke collega-hoofdredacteur wil je de ganzenveer doorgeven?

Evert van Dijk, NDC.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×