Anne Marije de Vries Lentsch

Leestijd: 3 minuten

In het Ganzenveerinterview komt elke keer een andere hoofd- of eindredacteur aan het woord. Deze keer is Anne Marije de Vries Lentsch, hoofdredacteur van Cosmopolitan aan het woord. Zij kreeg de Ganzenveer van Annemarie van Gaal van AM.

In een eerder interview zei je dat je altijd een zwak hebt gehad voor Cosmopolitan. Waarom past het merk zo goed bij jou?

Cosmopolitan is het grootste tijdschriftenmerk ter wereld geworden door Helen Gurley Brown. Ik heb haar altijd enorm inspirerend gevonden. Zij wilde vrouwen de beste versie van zichzelf laten zijn. Een bekende quote van Helen is dan ook: you can have it all: the MBA, the Man and the manicure. Die empowerment, het beste uit jezelf halen, heeft me altijd aangesproken. Boven mijn deur hangt een andere bekende Cosmo-uitspraak: Go Big or Go Home. Het is een merk dat je uitdaagt (ook als hoofdredacteur) en dat vind ik zo leuk.

Welke kant van het hoofdredacteurschap vind je de aardigste?

De dynamische kant van hoofdredacteur zijn, vind ik het leukste. Geen dag is hetzelfde en elke dag leer je weer meer. Ik ben nu 3 jaar hoofdredacteur en het medialandschap en mediagedrag is in die tijd al zo veranderd. Van een blaadje maken zijn we naar een multidisciplinair mediamerk gegaan. Dit samen met een bevlogen team doen, ja dat is het allerleukste. En dat waar je samen in gelooft, dat dan ook werkt is een mooie beloning.

Welke kant van het vak kun je missen als kiespijn?

Het hebben van te weinig tijd. Dit is niet zozeer een hoofdredacteurenuitdaging.

Wat was het best verkochte nummer onder jouw leiding?

Gelukkig zijn dit er een aantal. Maar het meeste bijzondere was mijn eerste nummer met Beyoncé, dat heel goed heeft verkocht. Ik ben toen ook bij de drukpersen gaan staan omdat ik het helemaal perfect wilde hebben. Dit jaar heeft ons 50 Shades-nummer met Rita Ora heel goed verkocht. Hier was ik ook wel trots op omdat dit nummer 1 rond verhaal was (Rita speelt in de film, we hadden een inbladspecial, een onderzoek en een online special).

Toen we jou een aantal jaren geleden spraken zei je dat het merk Cosmo multimediaal uitgebouwd zou worden met verschillende platforms. Is dat inmiddels gebeurd?

Vorig jaar is online geïntegreerd op de redactie. Print en online werken samen en met succes. Vorig jaar rond deze tijd hadden we 250.000 unieke bezoekers en nu 3 miljoen (unieke bezoekers per maand). Dit jaar is de focus het uitbouwen van Cosmo op alle belangrijke kanalen waar onze doelgroep is. Elk kanaal opereert vanuit dezelfde missie, visie en strategie.  Het succes van cosmopolitan.nl is alvast een goed begin.

Hoe ziet jouw merk er over vijf jaar uit?

Dan zijn we (hopelijk) het grootste mediamerk in Nederland voor Millennials. Over alle devices waar jonge vrouwen zich bevinden. Ons geloof is content is king and distribution kingdom.  Alle content die we brengen is cosmotized. We willen alle jonge vrouwen helpen hun doelen te bereiken. Dit doen we op een heldere, hands on en persoonlijke manier. We willen content brengen die helpt, niet alleen informeert. We willen ook meer faciliteren en richten ons naast bereik ook op merkbeleving en betrokkenheid. Digitaal zal daar steeds belangrijker in worden, waarschijnlijk het belangrijkste.

Wat wil je absoluut nog bereiken/realiseren?

Het huidige succes voortzetten en uitbouwen en Cosmo klaar maken voor de toekomst waarbij we compleet multidisciplinair werken voor alle belangrijke kanalen.

Volgens Annemarie van Gaal maak jij een ‘prachtige Cosmopolitan’, waarbij je heel trouw blijft aan de formule, maar toch deze tijd ‘weet te pakken’. Wat is je geheim?

We hebben vorig jaar heel erg intensief onderzoek gedaan naar Millennials. Hoe gaan ze met merken om, wat verwachten ze van media, waar zijn ze naar op zoek content wise, wat vinden ze goed aan Cosmo en wat niet. Deze learnings is de basis geweest van ons content- en brand-plan. Door dit onderzoek is onze kijk op een aantal dingen ook veranderd, van tone-of-voice tot beeld tot onderwerpkeuze. Maar in alles wat we doen blijven we trouw aan onze missie: vrouwen helpen om de beste versie van zichzelf te zijn.

Aan welke collega-hoofdredacteur wil je de ganzenveer doorgeven?

Annette Lavrijsen van Womens Health. Ik vind het heel erg knap hoe zij Womens Health in de markt heeft gezet.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×