Peter Haan

Leestijd: 2 minuten
Peter Haan

Peter Haan is directeur bij Evolve.

Wat doet een directeur bij Evolve eigenlijk?

Feitelijk hetzelfde als mijn collega’s: organisaties proberen beter te laten presteren door de collectieve kennis en kunde van hun medewerkers beter te benutten met behulp van interne sociale media. Ik richt me daarbij vooral op het zoeken naar de specifieke meerwaarde van interne sociale media voor een organisatie en het ontwikkelen van concrete toepassingen. Daarnaast heb ik als directeur natuurlijk het pluspakket qua taken wat zoveel betekent dat ik ook verantwoordelijk ben voor de administratie, de mensen en dat er voldoende koffie is.

Welk boek uit jouw boekenkast zou jij nooit inruilen tegen een e-book?

Ik zou zoveel boeken uit mijn boekenkast nooit inruilen. Ik vind de sensatie van het fysiek omslaan van pagina’s in een spannend boek of het kunnen maken van aantekeningen nog lang niet geëvenaard worden door een swipe.

Wat is jouw laatst aangeschafte app?

‘Sunrise’. Een bijzonder fraai vormgegeven app die op een hele intuïtieve manier je agenda weergeeft. Ook handig als je zoals ik toegang hebt tot meerdere agenda’s.

Wie was jouw leermeester?

Het klinkt als een dooddoener maar ik heb echt de mazzel gehad dat ik in mijn carrière altijd omringd ben met slimme en interessante mensen. Ook met idioten trouwens maar daar gaat deze vraag niet over. Maar als ik er twee mag uitkiezen dan ga ik toch voor Marion van Dam (KPN) en Ilse van Ravenstein (Involve). Marion heeft me geleerd hoe het werkt in grote organisaties en Ilse leert me te ondernemen en is mijn steun en toeverlaat bij Evolve.

Hoe beleeft de consument jouw merk over vijf jaar?

De naam Evolve is niet zonder reden gekozen. Wij geloven dat organisaties alleen duurzaam succesvol kunnen zijn als ze zich snel kunnen aanpassen aan de continu veranderende omstandigheden. Dat geldt dus ook voor ons en daardoor weet ik nu niet wat we over 5 jaar precies doen. Wat ik wel weet is dat wat we ook doen het van hoge kwaliteit moet zijn met een leuke groep mensen. Waarom zou ik anders over 5 jaar nog met Evolve willen bestaan?

Online zal printmedia in de toekomst overbodig maken. Eens of oneens?

Misschien wel maar zolang er nog geld te verdienen valt met print zal dat nog wel even duren. Ik hoop eerlijkheidshalve ook dat het nog even duurt want hoewel ik gefascineerd ben door alle mogelijkheden met online behoudt print voor mij zeker zijn meerwaarde.

Stel, je krijgt de mogelijkheid om een nieuw medium te creëren, wat zou dat zijn?

Echt geen idee. Kunnen we niet Jomanda weer van stal halen?

Welk crossmediaal concept vind jij goed geslaagd?

Allerhande blijf ik fantastisch vinden. Het is ondertussen misschien niet meer zo vooruitstrevende als dat het was maar ondertussen leest gewoon half Nederland nog steeds het blad, doet de boodschappen naar aanleiding van de app of kookt met behulp van een Youtube video. Wie kan dat nog meer zeggen.

Stel, je stopt met twitteren.

Hoe ziet jouw allerlaatste tweet ooit eruit? hmmm, rook uit de motorkap…

Aan wie geef jij het stokje voor dit interview door?

Andreas Willemse van Appfellas

×
Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Gooische Kaai 15
  • 1141TV Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
×