‘Via het beeldscherm interview ik mensen over de hele wereld’

Leestijd: 2 minuten
Kandidaat Ellen Weber.

Ellen Weber had haar ideale leven gecreëerd met veel reizen en schrijfklussen. Maar toen kwam corona en raakte ze al haar werk kwijt. Tijdens de eerste lockdown schreef ze een boek. Daarna was het tijd voor een leuke klus. Via De Redactie vond Ellen werk als webredacteur in de newsroom van Buitenlandse Zaken.

‘Het ministerie van Buitenlandse Zaken! Leuk, daar wil ik ooit nog eens werken’, zei ik tegen de diplomaten die me over hun werk vertelden tijdens een groepsreis naar Cuba. Begin maart arriveerde ik weer in Nederland, klaar om mijn werk als reisbegeleider te verruilen voor redactieklussen. De planning stond vol mooie reizen. Met tussendoor interviews en reportages voor ministeries, bedrijven en goede doelenorganisaties. Kortom: als zzp’er had ik mijn ideale leven gecreëerd, waarin ik een paar maanden per jaar op reis was en tegelijkertijd genoeg feeling hield met Nederland door te schrijven voor personeelsbladen en magazines.

Saai? Ideaal!

Maar toen kwam de coronacrisis. Binnen no time was ik al mijn werk kwijt. Tijdens een boswandeling pauzeerde ik op een boomstronk. Als vanzelf typte ik op mijn telefoon mijn eerste reisverhaal; eindelijk had ik tijd om te schrijven over mijn avonturen als reisbegeleider. Mijn blog leverde zoveel leuke reacties op dat ik nog even doorging. Twee maanden later was verhalenbundel Vamos! klaar. Zelf een boek uitgeven is hartstikke leuk, maar na zo’n schrijfperiode als kluizenaar wilde ik weer onder de mensen. Ergens bij horen, iets met collega’s. Waar het me voorheen saai leek om maanden bij dezelfde opdrachtgever te zitten, leek het me nu juist ideaal.

Geen bureaucratische rompslomp

Bij De Redactie zag ik een interessante vacature: content maken voor de website van de Wereld EXPO in Dubai. Ik had me nooit gerealiseerd dat je ook via bemiddelingsbureaus aan de slag kunt voor Buitenlandse Zaken. De aanbesteding is al gewonnen, je hoeft alleen nog maar te solliciteren. Dat scheelt een hoop bureaucratische rompslomp. Ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek ploos ik de website uit, bekeek de LinkedIn-profielen van mijn gesprekspartners en richtte de ventilator op me – midden in de hittegolf zou ik beeldbellen met de eindredacteur en coördinator van de newsroom. Het eerste wat ik hoorde, was dat de opdracht er heel anders uit zag. Enigszins teleurgesteld hoorde ik wat de bedoeling was.

Toch nog een beetje op reis

‘Maar wat vinden júllie leuk aan je werk?’, vroeg ik tot slot. Even bleef het stil. Daarna vertelden ze enthousiast over de newsroom. Geen dag is hetzelfde: je moet snel schakelen, inspelen op het wereldnieuws en vragen van Nederlandse ambassades wereldwijd. Dat klonk als een plek voor mij. En inderdaad: ik ben aangenaam verrast door de afwisseling en dynamiek. Collega’s zijn super aardig en iedereen helpt elkaar. Het enige nadeel? Ik heb mijn collega’s nog nooit in levende lijve gezien, want alles moet vanuit huis. Via het beeldscherm interview ik mensen over de hele wereld. Zo sprak ik een jonge ondernemer die met insecten grote problemen oplost in Uganda en Swapfiets over het openen van hun eerste vestiging in Milaan. Naast het schrijven van artikelen voor Rijksoverheid.nl verbeter ik de website voor de Nederlandse ambassade in Vietnam. Ben ik toch nog een beetje op reis.’

 

Wil je net zoals Ellen Weber door De Redactie bemiddeld worden bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je dan nu in als kandidaat! Of ben je op zoek naar de juiste kandidaat voor een tijdelijke klus of vast dienstverband? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@deredactie.nl of tel. 0299 65 38 53.

Meer lezen

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×