u bent hier: Home > De Redactie Trainingen > Referenties

Referenties

Wij bieden professionals en organisaties een gevarieerd aanbod van trainingen op het gebied van schrijven, online media & strategie, redactie & journalistiek en professionele ontwikkeling. Door mensen uit het vak, voor mensen in het vak. Iedere training uit ons programma is ook als op maat gemaakt incompanytraining voor uw organisatie te boeken. Meer behoefte aan een-op–een coaching? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies, of kijk op onze trainingspagina.


incompany training

Sanne van Hoolwerff, Hoofd klant, markt en communicatie van Noordwest Ziekenhuisgroep

NoordwestIn de communicatie-uitingen van de Noordwest Ziekenhuisgroep ligt het accent met name op tekst, maar de focus moet verlegd worden naar beeld. Een eerste stap is om bewustwording te creëren wat de meerwaarde is van een goede beeldcultuur én de toegevoegde waarde als communicatiemiddel. Docent Roel Kooister, met medewerking van Jannes van Lenteren, heeft het communicatieteam van de Ziekenhuisgroep hierbij geholpen in de training Beïnvloeden met beeld. Wij hebben de samenwerking met [De Redactie] als zeer prettig ervaren. Er wordt goed geluisterd naar het vraagstuk en een voorstel neergelegd dat echt voldoet aan onze behoefte. Een trainingsbedrijf waar je op kunt bouwen.


Nicole Hanssen, Chief editor Maastricht University

We hebben met ons hele team een serie in-house trainingen gevolgd van De Redactie (Storytelling, Schrijven voor het web en SEO schrijven). Stuk voor stuk inspirerende sessies, met fijne trainers die de materie (en dan ook echt onze materie) tot leven brachten. Goed om de zaken nog een keer op een rij te zetten, maar voor velen ook een eye-opener! De coördinatie vanuit De Redactie was uitstekend, er werd in alles rekening gehouden met onze planning en mogelijkheden. Wij kwamen er als team in elk geval geïnspireerd en een stuk wijzer uit!

 


 

 

cursist

Rina Knopper cursist Webredactie compleet

Rina KnopperIn aanloop naar mijn voornemen om Online Marketing Guide (OMG) te worden heb ik de training ‘Webredactie compleet’ gevolgd bij [De Redactie]. De training voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Alles komt tijdens deze cursus aan bod; de opbouw van tekst, de verschillende soorten tekst naast elkaar en hoe je pakkende koppen maakt. Ook het Handboek Webredactie sluit mooi aan bij de praktijk. De heldere uitleg en nuttige tips van trainer Geert Poort in combinatie met de opdrachten in kleine groepjes, en het werken aan een eigen casus waren zeer waardevol. Met (mede) deze opleiding in mijn pocket voel mij klaar voor de toekomst als zelfstandige vóór zelfstandigen.’

 

 

coaching

Joke Wiemers – Doeneke.nl, werd gecoacht door [De Redactie] trainer Merel Roze

Onderzoekend en prikkelend is Merel Roze’s coachstijl.  Nadat ik een aantal maanden op eigen wijze had geblogd, had ik behoefte aan een kritische en opbouwende coach ‘on the job’. Dat was Merel. Een zeer ervaren en bevlogen schrijfster, blogger, redacteur en schrijfdocent/- coach. Per mail en telefonisch gaf zij mij, op basis van mijn blogposts, verbetersuggesties rond koppen, vorm en inhoud. En zo leerde ze mij de ‘vuistregels voor een goede blog’ toe te passen.  Zij hielp mij mijn stijl te definiëren en gaf mij vertrouwen en stimulans om mijn stijl in mijn blogposts uit te vergroten. Ook gaf ze waardevolle handvatten voor hoe ik plezier houd in bloggen, een planning maak en mijn zichtbaarheid vergroot. Concreet, pragmatisch én ook heel leuk! Een aanrader voor als je al schrijft en een boost kunt gebruiken.