Update coronavirus

Wat doet De Redactie met betrekking tot het coronavirus (COVID-19)

Actueel

16-03-2021 | Het zal je niet ontgaan zijn dat de regering nieuwe maatregelen heeft aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot nader order zijn veel trainingen op locatie t/m 30 maart geannuleerd en/of verschoven naar een nieuwe datum. Een aantal trainingen bieden we online aan.

Waarom trainingen op locatie wel zijn toegestaan

Ondanks dat de corona-maatregelen tot eind maart zijn verlengd, is het volgens het NRTO (Nederlandse Raad voor training en opleiding) onder voorwaarden wel toegestaan om een training op locatie te organiseren. Zij staan in contact met het Ministerie van Volksgezondheid en OCW. Zie voor meer informatie rijksoverheid.nl.

Mogen andere instellingen wel fysiek onderwijs organiseren?

Instellingen die niet-overheidserkend onderwijs aanbieden zoals trainingen en educatieve activiteiten, mogen geen fysiek onderwijs organiseren in publieke plaatsen. Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is wel toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter.

Het mag dus wel op een besloten locatie met inachtneming van de RIVM maatregelen. Die maatregelen nemen we uiteraard in acht. Daarnaast vragen we alle deelnemers en de trainer voordat ze naar de training afreizen op vrijwillige basis een gratis corona sneltest te doen. Het gaat om de nieuwe Voorin de Neus test die deelnemers zelf kunnen afnemen.

 

Protocol

We doen er alles aan om op de trainingslocatie een verantwoorde leeromgeving te creëren. Zo hebben we een protocol opgesteld waarin we (in overeenstemming met de actuele adviezen van het RIVM) maat- en gedragsregels hebben vastgelegd. Ons doel is voor alle deelnemers én trainers op een verantwoorde manier een veilige en ontspannen leeromgeving te creëren.

Wij gaan ervan uit dat na eventuele versoepelingen van het huidige beleid een onderlinge afstand van 1,5 meter het ‘nieuwe normaal’ zal zijn. Onze trainingen blijven ook in toekomst met maximaal 10 deelnemers kleinschalig waardoor het naleven van deze gedragsregel relatief makkelijk te realiseren is.

 1. Bijna al onze trainingen vinden plaats bij Aristo meeting centres in Amsterdam en Utrecht. Ook zij nemen de nodige maatregelen om bijeenkomsten op deze locatie ‘social distance proof’ te maken. De actuele stand van deze maatregelen kan je hier lezen.
 2. Voor onze andere trainingslocaties (bijvoorbeeld Summerschool) garanderen wij een tafelopstelling waar cursisten en trainers op een minimale afstand van 1,5 meter van elkaar zitten.
 3. Op al onze trainingslocaties is er extra aandacht voor hygiëne. Tafels, stoelen en hulpmiddelen worden voor en na iedere training zorgvuldig schoongemaakt. Deurkrukken en wc’s worden gedurende een trainingsdag meerde keren gedesinfecteerd en in de trainingsruimte en op de wc’s zijn handdesinfectiemiddelen beschikbaar.
 4. Tot een eventuele versoepeling van de maatregelen in het horecabeleid serveren wij de lunch op de trainingslocatie of als maaltijdpakket. Zo kun je bijvoorbeeld je lunch tijdens een wandeling op gepaste afstand van elkaar opeten.

 

Aangepaste annuleringsvoorwaarden

Wanneer je ziek bent of verkoudheidsklachten hebt, vragen we je dringend om niet naar de training te komen. Ben je genoodzaakt om je deelname kort voor de training af te zeggen, dan hoef je geen annuleringskosten te betalen. Het reeds betaalde lesgeld mag je inzetten voor dezelfde training op een latere datum of voor een andere training uit ons aanbod.

 

Recruitment

Op dit moment plannen wij geen fysieke kennismakingsgesprekken met kandidaten die door ons bemiddeld willen worden. Gelukkig bieden de beschikbare online communicatiemiddelen voldoende mogelijkheden om ook op afstand kennis met elkaar te maken. Recruiters Tamar Verbeek en Wilma van Ittersum vertellen in het artikel Recruiten op afstand meer over hoe zij te werk gaan.

Detachering

Werk je via De Redactie bij een opdrachtgever op basis van detachering, dan werk je tot nadere orde vanuit huis. Onze opdrachtgevers zijn hierop ingesteld en zorgen ervoor dat je toegang krijgt tot alle tools en informatiebronnen die je nodig hebt om je werk goed te doen. Hou er wel rekening mee dat opdrachtgevers niet altijd een laptop of computer beschikbaar kunnen stellen. Je zou dus in sommige gevallen tijdelijk gebruik moeten maken van je eigen device. Voor eventuele schade aan je laptop of computer, die tijdens de detacheringsperiode kan ontstaan, zijn wij niet aansprakelijk.

Zodra de adviezen van de regering en het RIVM versoepeld worden en werken op locatie onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk is, bekijken we dit per geval. Wij gaan dan bij de betreffende opdrachtgever toetsen of zij de geldende voorzorgsmaatregelen om een veilige werkomgeving te creëren, genomen hebben.

 

Vragen

Heb je vragen over ons protocol of over hoe we omgaan met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×