u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > WordPress voor redacteuren

WordPress voor redacteuren

Omschrijving van de training WordPress voor redacteuren

WordPress is een contentmanagementsysteem om websites te maken en te onderhouden. Het programma is populair onder vooral kleine en middelgrote bedrijven. Ook redacteuren, tekstschrijvers en startende ondernemers kiezen vaak WordPress om er een site voor hun bedrijf mee te maken.
In deze praktische cursus leer je de belangrijkste ins en outs van het programma kennen. Je gaat daadwerkelijk een nieuwe site opzetten en vullen met content, zodat je na afloop van de cursus een goedwerkende en aantrekkelijke WordPress-site hebt.

Om te beginnen leer je hoe je WordPress moet installeren en bedrijfsklaar maken. Je maakt kennis met de belangrijkste functies, zoals het werken met thema’s, het maken van widgets en bewerken van menu’s. Na het technische gedeelte, ga je de site vullen met content. Dat gebeurt aan de hand van gerichte vragen over strategie en structuur: wat wil je vertellen en hoe komt dat tot uitdrukking in de tekstopbouw en samenhang tussen site-onderdelen? Hoe komt de boodschap logisch en overtuigend over? Ook gaan we in op handige hulpprogramma’s, zoals die voor zoekmachineoptimalisatie, bezoekers-analyse en invulformulieren.

Wat komt aan bod bij WordPress voor redacteuren?

De cursus wordt door twee docenten gegeven. Een WP-specialist verzorgt het technische gedeelte op dag 1. Het communicatieve gedeelte op dag 2 wordt verzorgd door een expert in online schrijven en redactie. Op dag 3 zijn beide docenten aanwezig en is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

WordPressDag 1

Module 1 Installatie van WordPress
Intoductie in WordPress; installatie van programma-bestanden; uitleg van het Dashboard
Module 2 Functies van WordPress
Kiezen van thema’s; maken van widgets; bewerken van menu’s; verhouding met blog en andere online kanalen; wat zijn handige plug-ins; site responsive maken

Dag 2

Strategie en structuur

Module 3 Bepaal je strategie: wat wil je bereiken, voor wie; vertaling van boodschap in een navigatiestructuur en tone-of-voice
Module 4 Online teksten
Hoe bouw je online teksten op; hoe creëer je een logische samenhang; hoe formuleer je aantrekkelijke online teksten

Dag 3

Module 5 Plug-ins voor redacteuren
Uitleg van handige hulpprogramma’s voor redacteuren, zoals Yoast voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), Analytics en Contact Form, voor het maken van formulieren
Module 6 Finetunen tekst en techniek
Werk je site verder uit, raadpleeg de twee docenten voor specifieke tips en adviezen.

Voor wie is de training bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die een site wil opzetten en onderhouden met behulp van WordPress. De cursus is geschikt voor redacteuren, maar ook voor anderen die regelmatig teksten op hun site of blog publiceren zoals tekstschrijvers, journalisten en marketeers. Het kan gaan om een eigen site als zelfstandige of om een site voor de organisatie waar je werkzaam bent. De cursus is ook geschikt voor wie al een WordPress-site heeft en deze grondig wil herzien.

PRIJS:
Vraag een vrijblijvende offerte aan
LOCATIE:
Bij u op locatie
DATA:
In overleg
DEZE TRAINING IS OOK BESCHIKBAAR ALS:
12 juni 2017
19 juni 2017
26 juni 2017

Vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent:

geen docent of spreker gevonden