u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Praktische cursus WordPress voor redacteuren

Praktische cursus WordPress voor redacteuren

In deze praktische cursus leer je de belangrijkste ins en outs van het contentmanagementsysteem WordPress kennen. Je gaat daadwerkelijk een nieuwe site opzetten en vullen met content, zodat je na afloop van de cursus een goedwerkende en aantrekkelijke WordPress-site hebt.

WordPress is populair onder vooral kleine en middelgrote bedrijven. Ook redacteuren, tekstschrijvers en startende ondernemers kiezen vaak WordPress om er een site voor hun bedrijf mee te maken.

Om te beginnen leer je hoe je WordPress moet installeren en bedrijfsklaar maken. Je maakt kennis met de belangrijkste functies, zoals het werken met thema’s, het maken van widgets en bewerken van menu’s. Na het technische gedeelte, ga je de site vullen met content. Dat gebeurt aan de hand van gerichte vragen over strategie en structuur: wat wil je vertellen en hoe komt dat tot uitdrukking in de tekstopbouw en samenhang tussen site-onderdelen? Hoe komt de boodschap logisch en overtuigend over?

Ook gaan we in op handige hulpprogramma’s, zoals die voor zoekmachineoptimalisatie, bezoekers-analyse en invulformulieren.

Wat komt aan bod bij WordPress voor redacteuren?

De cursus wordt door twee docenten gegeven.

Arthur Wentzel is WP-specialist en hij verzorgt het technische gedeelte op dag 1. Het communicatieve gedeelte op dag 2 wordt verzorgd door Geert Poort, expert in online schrijven en redactie. Op dag 3 zijn beide docenten aanwezig en is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Dag 1

Module 1 Installatie van WordPress
Intoductie in WordPress; installatie van programma-bestanden; uitleg van het Dashboard
Module 2 Functies van WordPress
Kiezen van thema’s; maken van widgets; bewerken van menu’s; verhouding met blog en andere online kanalen; wat zijn handige plug-ins; site responsive maken

Dag 2

Strategie en structuur

Module 3 Bepaal je strategie: wat wil je bereiken, voor wie; vertaling van boodschap in een navigatiestructuur en tone-of-voice
Module 4 Online teksten
Hoe bouw je online teksten op; hoe creëer je een logische samenhang; hoe formuleer je aantrekkelijke online teksten

Dag 3

Module 5 Plug-ins voor redacteuren
Uitleg van handige hulpprogramma’s voor redacteuren, zoals Yoast voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), Analytics en Contact Form, voor het maken van formulieren
Module 6 Finetunen tekst en techniek
Werk je site verder uit, raadpleeg de twee docenten voor specifieke tips en adviezen.

Voor wie is de training bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die een site wil opzetten en onderhouden met behulp van WordPress. De cursus is geschikt voor redacteuren, maar ook voor anderen die regelmatig teksten op hun site of blog publiceren zoals tekstschrijvers, journalisten en marketeers. Het kan gaan om een eigen site als zelfstandige of om een site voor de organisatie waar je werkzaam bent. De cursus is ook geschikt voor wie al een WordPress-site heeft en deze grondig wil herzien.

PRIJS:
€ 1005,- excl. 21% btw NU VOOR € 795,- !
LOCATIE:
Amsterdam
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur
DATUM:
12 juni 2017
19 juni 2017
26 juni 2017

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent: Geert Poort

Geert Poort WordPress

Geert Poort is zelfstandig trainer en schrijfcoach, gespecialiseerd in online communicatie. Hij schrijft en redigeert (web)teksten en adviseert bedrijven bij de inzet van online media. Geert is auteur van het Handboek webredactie.

Geert heeft ruime ervaring als trainer, voor zowel overheden als profit en non-profit organisaties. In 2015 publiceerde hij de geheel herziene editie van het Handboek webredactie. Het handboek geeft een uitgebreid overzicht van de kennis en vaardigheden die elke webredacteur in huis moet hebben.

lees meer over Geert Poort

Docent: Arthur Wentzel

Arthur Wentzel WordPress

Sinds 2010 geeft docent Arthur Wentzel onder meer de cursus Wordpress (open-source CMS) en andere digitale basisvaardigheden.

lees meer over Arthur Wentzel