u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Tekstiquette

Tekstiquette

‘Hoe heurt het eigenlijk’ in (zakelijke) taal

Omschrijving van de training Tekstiquette

Mag je een brief met ‘ik’ beginnen. En een zin met ‘en’ of ‘omdat’? Hoe direct moet of mag je zijn in een zakelijke brief, bijvoorbeeld wanneer je wilt melden dat de resultaten tegenvallen, de premie omhooggaat? Moeten alle zakelijke teksten nu in jip-en-janneketaal, of B1?

Wat komt aan bod bij de training Tekstiquette?

In de workshop tekstiquette gaat het om de taalmanieren van vandaag. Dolf Weverink bespreekt zakelijke taalmanieren die ervoor zorgen dat jouw brieven, berichten, e-mails, nota’s, memo’s en andere teksten vriendelijk, correct en vooral duidelijk en effectief zijn.

Met de bouwstenen van deze dag ben je in staat de taalmanieren voor jouw organisatie vorm te geven. Je krijgt ook handvatten om ervoor te zorgen dat iedereen zich naar de letter én de geest van de tekstiquette gedraagt. Bovendien reageert de trainer op jouw eigen teksten.

Onderhoudend, bij tijden hilarisch (de serie ‘niet zo, maar zo’ – voorbeelden van ernstige schendingen van zelfs de meest elementaire tekstiquetteregels) en tegelijkertijd heel praktisch. Want aan het einde van de dag weet je welke taalmanieren bij jou en je organisatie passen en hoe je ze in de praktijk brengt.

Jouw voorbereiding: neem teksten van je organisatie mee (graag digitaal, op een memorystick). Deelnemers ontvangen het boek Het nieuwe schrijven van Dolf Weverink.

PRIJS:
Vraag een vrijblijvende offerte aan
LOCATIE:
Bij u op locatie
DATA:
In overleg
DEZE TRAINING IS OOK BESCHIKBAAR ALS:

Vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent:

geen docent of spreker gevonden